instagram.com/zhanbeleniuk

Борець греко-римського стилю Жан Беленюк розповів, що після того, як Україна не поїде на чемпіонат Європи в Росію, вона може не потрапити на чемпіонат світу і разом з тим втратити олімпійську ліцензію.

"Готувалися рік до чемпіонату Європи, але нам заборонили їхати на нього. Ми готуємося, стараємося. Але політична ситуація... Іноді ми не в силах змінити її, і доводиться залишатися без того старту, до якого готувався тривалий час.

Читайте такожУкраїнка Харлан про заборону участі на турнірах в Росії: вже не вдасться виграти серію Гран-прі, хоча дуже хотілося

Відео дня

У нас трохи інша система – не рейтингова, як у фехтуванні або біатлоні. Справа в тому, що ми можемо втратити і чемпіонат світу. Міжнародна федерація може нас просто не допустити. Це дуже погано – втрачається цілий рік. Через це ми можемо не потрапити на Олімпійські ігри. Ситуація дуже складна, насправді. Поки стежимо за її розвитком", - цитує Беленюка XSPORT.

Нагадаємо, Міністерство спорту України просило українських спортсменів утриматися від виступів на змаганнях, що проводяться на території Росії.

Чемпіонат Європи з греко-римської боротьби пройде з 30 квітня по 6 травня в російському Каспійську. Українська збірна пропустить турнір.

Як повідомляв УНІАН, вчора були підведені підсумки спортивної премії "Герої спортивного року-2017". Найкращим спортсменом року став боксер Олександр Хижняк, а найкращою спортсменкою - фехтувальниця Ольга Харлан.