Себастьян Феттель святкують перемогу вже в Гран-прі вже другий раз в сезоні / Reuters

Пілот "Феррарі" Себастьян Феттель переміг на Гран-прі Бахрейну, випередивши гонщиків "Мерседеса" Льюіса Хемілтона і Валттері Боттаса. Про це повідомляє офіційний сайт змагань.

На старті Боттас залишився на чолі пелотону, а Феттель випередив Хемілтона в боротьбі за друге місце. Феттель першим серед фаворитів відправився в бокси, а незабаром після цього на трасі з'явилася машина безпеки – з-за аварії Ленса Стролла і Карлоса Сайнса. Здавалося, Феттель, заїхав в бокси в невдалий момент, знову втратить позиції. Але цього не сталося; після піт-стопів лідерів німець знову виявив себе на першій сходинці. За ним розташувалися Боттас, Ріккардо і Хемілтон.

Надіям пілотів "Ред Булла" на хороший результат не судилося збутися, і претендентів на перемогу залишилося фактично троє: Феттель, Боттас і Хемілтон.

Відео дня

На 27-му колі Боттас отримав від команди інструкцію пропустити напарника – так Хемілтон став другим. Все, чого зміг досягти британець, – скоротити відставання від Феттеля до декількох секунд.

Німець здобув перемогу і очолив загальний залік чемпіонату з 68 очками – у Хемілтона на сім менше.

Боттас фінішував третім, а Райкконен став четвертим. Кімі виявився сильніше в битві з Ріккардо і Масою, що стали п'ятим та шостим відповідно. Місця з сьомого по десяте зайняли Перес, Ромен Грожан, Ніко Хюлькенберг і Естебан Окон.