Андрій Шевченко / фото REUTERS

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко опублікував заяву, в якій повідомив про те, що його контракт з УАФ підійшов до завершення.

Про це Шевченко повідомив у Instagram.

"Сьогодні закінчився мій контракт з Українською асоціацією футболу, я провів п'ять років з головною командою країни. Це була наполеглива робота, яка довела, що ми здатні грати в сучасний футбол", - написав Шевченко.

"Я вдячний президенту і виконкому УАФ за надану можливість попрацювати зі збірною України, вдячний кожному гравцеві, кожній людині хто допомагав і був причетний до команди. Велика подяка всім уболівальникам за підтримку і критику. Разом нам вдалося показати, що наш футбол може бути конкурентним, результативним і цікавим. З вірою в Україну", - додав Шевченко.

Один з асистентів Шевченко Андреа Малдера на своїй сторінці в Instagram підкреслив: "Наша робота з УАФ сьогодні офіційно завершується".

УАФ поки офіційно не оголошувала про відхід тренера.

Читайте такожВ УАФ не знають, чи пішов Шевченко зі збірної України

Раніше повідомлялося, що контракт тренера був розрахований до кінця 2022 року.

Нагадаємо, на Євро-2020 Шевченко вивів збірну України в 1/4 фіналу.

Андрій Шевченко: кар'єра у збірній України

  • Андрій Шевченко очолив збірну України в 2016 році. До цього він працював асистентом у штабі Михайла Фоменка.
  • У відборі на чемпіонат світу-2018 під керівництвом Шевченка збірна України посіла третє місце у відбірковій групі, не зумівши кваліфікуватися на турнір.
  • Після цього Шевченку вдалося вивести збірну України на Євро-2020, посівши перше місце у відбірковій групі з Португалією.
  • Крім того, збірна України в 2018 році успішно виступила в Лізі націй, підвищившись в класі з Ліги В у Лігу В. У 2020 році в Лізі А Ліги націй українська збірна не змогла зберегти прописку лише через технічну поразку за матч зі Швейцарією.
  • На Євро-2020 збірна України посіла третє місце в групі з Нідерландами, Австрією та Північною Македонією, потім у додатковий час пройшла в плей-офф Швецію (2:1), а у чвертьфіналі поступилася Англії (0:4). Вихід в 1/4 фіналу став для "жовто-синіх" найкращим результатом на ЧЄ.
  • Раніше неодноразово повідомлялося, що після роботи зі збірною України Шевченко може очолити "Мілан". Сам тренер раніше заявляв, що хотів би повернутися в італійський клуб в якості тренера.