Кріштіану Роналду / фото REUTERS

Володарем "Золотої бутси" Євро-2020, як найкращому бомбардирові турніру, став Кріштіану Роналду, який записав до свого активу 5 голів та одну гольову передачу. "Срібною бутсою" задовольнився нападник збірної Чехії Патрік Шик. На його рахунку теж 5 голів, але на відміну від Роналду, в нього немає асистів.

А ось по 4 забиті м'ячі одночасно мають форвард Франції Карім Бензема, Англії Харрі Кейн, Бельгії Ромелу Лукаку та Швеції Еміль Форсберг. Позаяк Бензема має менше зіграних хвилин, ніж його конкуренти, то саме він і виграв "Бронзову бутсу".

Про це повідомляє сайт УЄФА.

Відео дня

Найкращим асистентом Євро-2020 став представник Швейцарії Стівен Цубер, котрий зробив 4 результативні паси. А найбільше балів за системою "гол+пас" вибив Роналду - 6 (5+1). 

36-річний Роналду став найстаршим найкращим бомбардиром в історії чемпіонатів Європи. Попередній рекорд належав Мішелю Платіні, який в 1984 році забив дев'ять голів у віці 29 років і одного місяця.

Читайте такожЄвро-2020: найкращим гравцем турніру визнали футболіста, який не має клубу

Євро-2020: що потрібно знати

  • Через пандемію коронавірусу чемпіонат Європи був перенесений на 2021 рік, проте зберіг назву "Євро-2020". Церемонія відкриття турніру пройшла в Римі

  • Турнір вперше в історії проходив у 11 різних країнах. Спочатку планувалося провести Євро в 12 країнах, але ірландський Дублін був виключений з числа господарів.

  • Матчі Євро-2020 проходили з глядачами, але на більшості зі стадіонів трибуни було дозволено заповнювати не на 100%.

  • Вперше в історії чемпіонатів Європи на турнірі використовували систему відеодопомоги арбітрам - VAR.

  • У травні була представлена офіційна пісня Євро-2020.