Євген Коноплянка хавершив футбольну кар'єру / фото УНИАН

Колишній півзахисник "Дніпра", "Севільї", "Шальке" і "Шахтаря" Євген Коноплянка вирішив у 34 роки завершити кар’єру професійного футболіста. Про це він повідомив у своєму Instagram.

За його словами, футбол для нього – "більш ніж просто гра, більш ніж просто спорт чи змагання".

"Це велика частина мене, як людини, особистості і професіонала. Я дуже люблю цю гру і ціную кожен момент, який мені довелося пережити знаходячись на футбольному полі", - написав гравець.

Відео дня

Він повідомив про рішення завершити професійну кар’єру і подякував "усім, хто пройшов зі мною цей шлях, усім хто розділяв зі мною радість перемог та сум поразок, усім хто слідкував за мною і підтримував на полі та поза ним".

"Але кожен кінець – це новий початок, тож я не залишаю спорт назовсім", – заінтригував Коноплянка.

Зокрема, він повідомив, що буде займатися двома своїми проєктами: скаутською агенцією для футболістів tbagency_, заснованою сумісно з Романом Зозулею, та кіберспортивною організацією kono.ecf.

Нагадаємо, що останнім клубом Коноплянки був румунський "Клуж", за який українець провів три матчі у сезоні 2023/2024.

Найбільшим досягненням Коноплянки є перемога з іспанською "Севільєю" у Лізі Європи в сезоні 2015/16. Перед цим він дійшов до фіналу цього ж турніру у складі "Дніпра".

Загалом протягом кар’єри Коноплянка зіграв 427 матчів, у яких забив 74 голи. За збірну України він провів 87 матчів, забив 21 гол і є третім бомбардиром в історії синьо-жовтих.

Останні новини футболу

Українські футбольні клуби різко втратили позиції в рейтингу УЄФА. Так, найвище у рейтингу перебуває донецький "Шахтар" - клуб посів 40 сходинку. Після нього йде київське "Динамо", яке опинилося на 72 місці. Замикає перебування українських команд у 100 найкращих клубів луганська "Зоря", яка знаходиться на 87 місці.

Вас також можуть зацікавити новини: