Кріштіану Роналду / фото REUTERS

Новина про те, що зневажливий жест нападника збірної Португалії Кріштіану Роналду обвалив вартість акцій компанії Coca-Cola, виявилась фейком.

Про це писало видання Marca. Перед матчем 1-го туру Євро-2020 між збірними Угорщини та Португалії на прес-конференції Роналду відсунув від себе пляшки з Coca-Cola. Примітно, що компанія є одним зі спонсорів Євро-2020.

Читайте такожЄвро-2020: результати всіх матчів, положення командПісля цього він взяв в руку пляшку з водою і підняв її, як би продемонструвавши, що потрібно пити.

Як повідомляли ЗМІ, вже через півгодини "акції Coca-Cola впали на 1,6%: з 242 мільярдів до $238 мільярдів". А загальні збитки, як підрахували журналісти, склали $4 мільярди.

Насправді одна акція компанії на момент відкриття біржі 14 червня коштувала 55,9 долара, а приблизно за півгодини до «перформансу» Роналду її вартість становила 55,36 долара. Ближче до опівночі понеділка ціна акцій «Кока-Коли» вже знову зросла - до 55,46 долара, пише Sports.ru.

Тимчасове падіння курсу пов'язано з тим, що 14 червня у компанії був екс-дивідендний день. "Кока-Кола" виплачувала власникам акцій дивіденди, тобто віддавала частину прибутку.

Вас також можуть зацікавити новини