Автогол Матса Хуммельса / фото REUTERS

Перший тур групового етапу Євро-2020 завершився битвою двох команд, які входять до числа головних фаворитів турніру - Франції та Німеччини.

Матч завершився перемогою французів, а долю зустрічі вирішив автогол, забитий на 20-й хвилині - Матс Хуммельс зрізав м'яч у власні ворота після прострілу.

Загалом перший тайм небезпечними моментами не ряснів і запам'ятався, наприклад, епізодом з ударом Йозуа Кімміха бутсою по обличчю Люки Ернандеса (схоже, він був ненавмисним, арбітр не став показувати картку), а також тим, як Антоніо Рюдігер вкусив Поля Погба за спину.

Відео дня
Йозуа Кімміх і Люка Ернандес / фото REUTERS

Після перерви Франція могла збільшувати свою перевагу, але Адрієн Рабьо, вийшовши на ворота, пробив у штангу. Слідом супермомент був уже у німців - Серж Гнабрі бив з забійної позиції, але м'яч приземлився на сітку за поперечиною.

На 66-й хвилині матчу Кіліан Мбаппе забив у стилі Тьєррі Анрі, але VAR скасував гол через офсайд. Під кінець матчу не зарахований був ще один гол "триколірних" - цього разу забивав Бензема, а в офсайді був Мбаппе, який йому асистував.

Читайте такожЄвро-2020: Чехія завдяки казковому голу з центру поля обіграла Шотландію (відео)

Німеччина ж так і не знайшла можливості зрівняти рахунок, хоч команди і відіграли в підсумку вісім хвилин компенсованого часу.

Німецька збірна вперше в історії стартувала на чемпіонаті Європи з поразки.

Франція - Німеччина - 1:0

Гол: Хуммельс, 20 (автогол)

Франція: Льоріс, Павар, Варан, Кімпембе, Ернандес, Рабьо (Дембеле, 90+5), Канте, Погба, Грізманн, Бензема (Толіссо, 89), Мбаппе

Німеччина: Нойєр, Гінтер (Джан, 88), Хуммельс, Рюдігер, Кімміх, Гюндоган, Кроос, Госенс (Фолланд, 88), Хаверц (Сане, 74), Гнабрі (Вернер, 74), Мюллер

Попередження: Кімміх

Відеоогляд матчу від телеканалів "Футбол 1,2,3".

Відео голу

Євро-2020: група F

  • Групу F на Євро-2020 називають "групою смерті". До неї потрапили збірні Франції, Німеччини, Португалії та Угорщини.
  • Збірна Португалії на останніх хвилинах матчу розгромила збірну Угорщини.
  • Таким чином, Португалія посіла перше місце в групі після 1-го туру, а Франція - друге.
  • Матчі цієї групи проходять у Мюнхені та Будапешті.