false

Президент харківського футбольного клубу "Металіст" Олександр Ярославський провів зустріч з командою, тренерським штабом і адміністрацією — повідомляє офіційний клубний сайт. 

Олександр Ярославський, який напередодні прибув в Україну, сказав: "Наша головна мета — зберегти клуб для Харкова і харків'ян. І всі наші дії спрямовані на це", — цитує його прес-служба ФК "Металіст".

Одними з ключових питань для обговорення стали переходи головного тренера першої команди Олександра Кучера та кількох гравців до "Дніпра-1". Дніпровський клуб запросив Олександра Кучера через раптовий відхід свого екс-тренера Ігора Йовичевича в донецький "Шахтар". "Дніпро-1" був змушений в терміновому порядку шукати нового тренера, який зміг би якомога швидше приступити до підготовки команди до дебюту в єврокубках. У цих умовах "Дніпро-1" запропонував $1 млн за перехід якісного фахівця з Харкова. Враховуючи, що кошти, отримані від переходу головного тренера, можна направити на розвиток футбольного клубу, "Металіст" ухвалив рішення відпустити Олександра Кучера.

Відео дня

Мета переходу гравців харківського клубу в "Дніпро-1" тісно пов'язана з його єврокубковими перспективами: "Оскільки дніпровський клуб буде грати в єврокубках, наші гравці, перебуваючи в оренді, зможуть отримати безцінний досвід виступів на вищому рівні. Не виключено, що тимчасово в "Дніпро-1" можуть відправитися і легіонери "Металіста". Завдяки виступам дніпровського клубу в єврокубках, команда зможе перебувати за межами України, що має першочергове значення для іноземних футболістів. Відповідно, оренда - єдиний на сьогоднішній день спосіб для "Металіста" зберегти контракти своїх легіонерів".

Фінальне слово в цьому питанні залишалося за Олександром Ярославським, який сьогоднішній зустрічі підтвердив відповідність ухваленого рішення довгостроковим інтересам "Металіста": "Одна справа, якби клуб грав у Харкові, на своєму стадіоні, інша, коли це неможливо. У цьому випадку для футболістів найважливіше дати підтримувати спортивну форму і професійно зростати".

У "Металісті" також повідомляють, що віце-президент клубу Євген Красніков перебуває на своєму робочому місці і займається комплектацією і підготовкою "Металіста" до старту в УПЛ. До нинішнього часу клуб підписав контракти з трьома новими футболістами — Дмитром Коркішком, Данилом Книшем і Русланом Бабенком, а також продовжив контракти з кількома чинними гравцями. "При комплектації команди "Металіст" продовжує робити ставку виключно на футболістів, які відповідають рівню УПЛ. Спортивним директором клубу призначений Василь Кобін, який вже приступив до роботи. Обов'язки головного тренера після відходу Олександра Кучера і його помічника Юрія Ушмаєва виконує Олександр Призетко. Також розглядається питання залучення до роботи в тренерському штабі Ярослава Ракицького", — сказано на сайті.

Окремо на сьогоднішній конференції була позначена стратегія дій для Академії футболу "Металіст": вона повинна не просто зберегтися, а й продовжувати роботу на заданому раніше високому рівні. Академія буде тимчасово евакуйована до Ужгорода - там її вихованці отримають можливість спокійно тренуватися.

"Олександр Ярославський запевнив, що клуб продовжить отримувати стабільне фінансування і його керівництво робитиме все необхідне, щоб забезпечити його розвиток", - повідомляє прес-служба. Нагадаємо, що нещодавно в інтерв'ю Олександр Ярославський підтвердив, що ФК "Металіст", незважаючи на обставини, продовжить свою діяльність: "Сто відсотків. Мільярд відсотків".