Андрій Шевченко / фото УАФ

Андрій Шевченко хотів продовжити тренувати збірну України, проте Українська асоціація футболу не запропонувала новий контракт.

Про це 44-річний фахівець повідомив на брифінгу, який він скликав разом зі своїм тренерським штабом.

Шевченко зазначив, що президент УАФ Андрій Павелко не хотів говорити про продовження контракту. 

Відео дня

"Після чемпіонату Європи я і мій штаб прийняли рішення продовжити контракт, зробити пролонгацію зі збірною. По приїзду в Київ я зустрівся з президентом Павелком, де я йому про це повідомив. Він відповів, що не готовий зараз обговорювати цей момент, тому я полетів у відпустку. Я зустрівся ще раз з ним на фіналі чемпіонату Європи - розмови про пролонгацію не було. 30 липня закінчився мій контракт, тому я повідомив про це в соцмережах. Я не говорив, що йду, я лише оголосив усім, що мій контракт закінчився", - сказав колишній керманич головної команди країни.

"Чому ми зібрали саме сьогодні прес-конференцію? Тому що я чекав, коли мої помічники матимуть час і ми всі зможемо приїхати сюди. Ми приходили разом, працювали разом, і я вважаю за правильне, що вони теж повинні брати участь в цій прес-конференції", - додав "Шева".

"Ще раз: пролонгація вже була домовлена. Тим більше впродовж 5 років мій і моїх помічників контракти ніколи не мінялися - була увесь час одна і та ж цифра в контракті. Питань про зміни фінансової опції не стояло", - зазначив Шевченко.

Раніше Шевченко прокоментував свої плани на найближче майбутнє.

Читайте такожШевченко звернувся до гравців збірної України після призначення нового тренера

Андрій Шевченко: кар'єра у збірній України

  • Андрій Шевченко очолив збірну України в 2016 році. До цього він працював асистентом у штабі Михайла Фоменка.
  • У відборі на чемпіонат світу-2018 під керівництвом Шевченка збірна України посіла третє місце у відбірковій групі, не зумівши кваліфікуватися на турнір.
  • Після цього Шевченку вдалося вивести збірну України на Євро-2020, посівши перше місце у відбірковій групі з Португалією.
  • Крім того, збірна України в 2018 році успішно виступила в Лізі націй, підвищившись в класі. У 2020 році в Лізі А Ліги націй українська збірна не змогла зберегти прописку лише через технічну поразку за матч зі Швейцарією.
  • На Євро-2020 збірна України посіла третє місце в групі з Нідерландами, Австрією та Північною Македонією, потім у додатковий час пройшла в плей-офф Швецію (2:1), а у чвертьфіналі поступилася Англії (0:4). Вихід до 1/4 фіналу став для "жовто-синіх" найкращим результатом на ЧЄ.