Нові гравці "Металіста" / фото fcmetalist.com.ua

У п'ятницю, 25 червня, в харківському готелі Kharkiv Palace 5* пройшла презентація чотирьох новачків відродженого «Металіста».

У команду прибули голкіпер Олександр Рибка, колумбійський форвард Брайан Ріаскос, захисник Андрій Цуріков і півзахисник Євген Банада, повідомляється на сайті футбольного клубу.

Представив нових гравців президент «Металіста» (2005-2012) Олександр Ярославський.

Відео дня

«Відчуття зараз у мене хвилюючі, тому що 9 років я жив без футболу, без "Металіста". Буквально кілька днів тому читав матеріал про одного з босів "Ювентуса" Джамп'єро Боніперті. Так ось він на питання "Ювентус" - у вашому серці?" Відповів: "Ювентус" і є моє серце". Так я скажу, що "Металіст" - моє серце.

Брайан Ріаскос - чудовий нападник, він принесе задоволення вболівальникам. Харків'яни зголодніли, як ми говоримо, за серйозними "шпилерами" після "Металіста" який був у 2005-2013 роках. Думаю, цей склад буде сильнішим.

Олександр Рибка - відомий голкіпер. Упевнений, що він принесе команді славу, уболівальникам - задоволення від гри та сам отримає задоволення. У "Металісті" все для цього є. Чому відомі гравці вибирають саме "Металіст"? Напевно, в нас щось є, так само як і в них. Разом ми досягнемо мети - грати в Лізі Європи", - поділився Ярославський.

Також він розповів про хід робіт з відновлення інфраструктури "Металіста".

"Як я й обіцяв, ми повернули "Металіст", відновлюємо інфраструктуру, трансфери - гідні. Ми "з'їли" Другу лігу, впораємося і з першою, і вже приступимо до "десерту" гри - Прем'єр-ліги. Процес відновлення інфраструктури "Металіста" йде повним ходом. Зараз фахівці працюють з нашою Spidercam, до початку чемпіонату вона буде готова. Ремонтуємо північну трибуну, західна трибуна в жахливому стані. Працюють люди на 14 ігрових полях дитячої футбольної академії, там уже в листопаді займатимуться діти. Усе, що можна було знести з минулого життя, ми знесли, зараз все робимо нове і сучасне. Все зробимо ідеально!

Наразі йде нове структурування власності "Металіста" і належне оформлення документів. Ми всі знаємо ситуацію зі спецконфіскацією, коли нічого не було оформлено, як було потрібно. Але процес завершиться, впевнений, що скоро "Металіст" буде тренуватися на своїй базі", - зазначив Ярославський.

Нові гравці команди поділися своїми враженнями про Харків і пообіцяли вболівальникам яскраву гру.

"Мені подзвонив Олександр Миколайович (Кучер - УНІАН) і запропонував грати в "Металісті". Я порадився з сім'єю і прийняв дану пропозицію, адже від неї не можна було відмовитися", - розповів Олександр Рибка.

Для Брайана Ріаскоса харківське літо виявилося дуже спекотним, але він каже, що готовий до ігор, тим більше що багато читав про "Металіст".

"Питання мого переходу в "Металіст" вирішилося швидко, за кілька годин. Я вдячний усім, хто причетний до цього. Обіцяю грати стабільно і вигравати", - сказав Андрій Цуріков.

"Ми обговорили всі питання з Олександром Миколайовичем, коли він подзвонив. Він хотів бачити мене в команді, тут на мене чекали - це головне. Які цілі сьогодні? Хочеться якнайшвидше вийти у Прем'єр-лігу", - зазначив Євген Банада.