Володимир Шаран / фото REUTERS

Колишній головний тренер "Олександрія" Володимир Шаран відновив свою кар'єру і повернувся до тренерської роботи, очоливши клуб елітного дивізіону чемпіонату України. 

Досвідчений український фахівець офіційно призначений тренером "Миная". Про це повідомляє офіційний сайт закарпатського клубу.

Про деталі угоди не повідомляється.

Відео дня

Разом з 50-річним Шараном до тренерського штабу команди увійшли Вадим Чернишенко, Ігор Лучкевич, Андрій Новак та Олексій Антонович.

Останнім місцем роботи Шарана була "Олександрія".

Варто відзначити, що Шаран раніше вже працював тренером в Ужгороді, але в іншому клубі. З вересня 2007 по квітень 2008 фахівець очолював "Закарпаття".

Читайте такожКлуб УПЛ отримав трансферний бан за боргиНагадаємо, що "Минай" після першої частини сезону займає в чемпіонаті УПЛ 15-е місце, набравши десять очок. Перед відходом у відпустку клубне керівництво відправило у відставку з поста головного тренера Ігоря Леонова.

Володимир Шаран: кар'єра

  • Як футболіст Володимир Шаран основну кар'єру провів у київському "Динамо", "Дніпрі" та львівських "Карпатах". Ставав триразовим чемпіоном України, вигравав Кубок.
  • Завоював титули і в якості гравця молодіжних збірних СРСР - з юніорською збірною завоював золоті медалі першості Європи 1990-го, а з молодіжної став третім призером Чемпіонату світу 1991 року.
  • Як тренер Шаран почав свою кар'єру в криворізькому "Кривбасі", потім працював у кропивницькій "Зірці".
  • Найбільше визнання як тренер Володимир Шаран отримав з "Олександрією", з якою вигравав Першу лігу, виводив їх в УПЛ, де в сезоні 2016/17 його команда посіла 5 місце і вперше в історії отримала право виступати в єврокубках. За підсумками сезону 2018/19 років його "Олександрія" вперше посіла 3-е місце в УПЛ.
  • У сезоні 2019/20 команда виступала в груповому раунді Ліги Європи.