Вест Хем прийняв рішення щодо майбутнього капітана збірної України Ярмоленка - ЗМІ

Андрій Ярмоленко змінить клубну прописку наступного літа.

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко покине лондонський "Вест Хем" по завершенню цього сезону.

Як повідомляє BBC, керівництво "молотобійців" прийняло рішення не продовжувати контракт з українцем. Чинна угода Ярмоленка з англійським клубом закінчується в кінці червня. 

32-річний футболіст є одним з найбільш високооплачуваних гравців "Вест Хема", але не має стабільного місця в складі. У клубу була опція продовжити контракт з нападником ще на сезон, але наставник команди Девід Мойєс прийняв рішення попрощатися з українцем.

Відзначимо, що Ярмоленко був придбаний "Вест Хемом" у "Боруссії" Дортмунд колишнім тренером "молотобійців" Мануеле Пеллегріні і коштував лондонцям 17,5 млн фунтів стерлінгів. 

Ярмоленко з самого початку не входив в плани Мойєса, до того ж зараз шотландський спеціаліст планує переформувати склад команди. Йому потрібно позбутися дорогих і високооплачуваних гравців, які не мають місця в складі, щоб отримати можливість провести якісну трансферну кампанію цього літа. 

"Вест Хем" показує непогані результати при Мойєсі і другий сезон поспіль може пробитися в єврокубки. Нові трансфери потрібні шотландському тренеру, щоб показати стабільність в результатах і в наступному сезоні. 

Де продовжить кар'єру Ярмоленко? 

Якби не війна в Україні, яку розв'язала Росія, то найбільш вірогідним варіантом для Ярмоленка був би перехід в "Динамо". У своїх інтерв'ю українець неодноразово говорив про свою любов до київського клубу і бажання повернутися в майбутньому. Однак через війну чемпіонат України був зупинений і поки невідома його подальша доля. Тому трансфер Ярмоленка в "Динамо" малоймовірний. 

У недавньому інтерв'ю YouTube-каналу "Красава" Ярмоленко підтвердив, що якби не війна, то варіант з поверненням в "Динамо" був би пріоритетним. Також український форвард зізнався, що є й інші варіанти продовження кар'єри, більш "екзотичні". Форвард "Вест Хема" не став називати клуби, які ним цікавляться, але назвав країни - це Туреччина, Саудівська Аравія або Катар. 

У Ярмоленка є варіанти продовження кар'єри і в європейських топ-чемпіонатах. Однак, як заявляв сам футболіст, зараз він у тому віці, коли для нього важливо мати якомога більше ігрового часу. При виборі наступного клубу для українця важливо, щоб він мав постійну ігрову практику. Саме такі варіанти буде розглядати екс-форвард "Динамо". 

Андрій Ярмоленко: що відомо про футболіста

  • Ярмоленко робив свої перші кроки у футболі в Чернігові. У ДЮФЛ виступав за чернігівську "Юність". У віці 13 років вступив до футбольної академії київського "Динамо", але не витримавши конкуренції через рік повернувся до Чернігова.
  • Першим професіональним клубом Андрія стала чернігівська "Десна", у складі якої форвард зіграв 45 матчів у Першій лізі і забив 12 голів.
  • У 2005 році Ярмоленко перебрався до київського "Динамо". Саме в цьому клубі він зробив собі ім'я, став гравцем збірної України і став справжньою зіркою українського футболу.  
  • За "Динамо" Ярмоленко зіграв 340 матчів і забив 137 голів у всіх турнірах, а також віддав 90 результативних передач. 
  • З "Динамо" Андрій тричі ставав чемпіоном України, двічі вигравав Кубок України і тричі Суперкубок. 
  • У 2017 році за 25 мільйонів євро Ярмоленко перейшов до "Боруссії" Дортмунд. За німецький клуб зіграв 26 матчів і забив 6 голів. 
  • У 2018 році перебрався в англійський "Вест Хем". У складі "молотобійців" зіграв 84 поєдинки і записав собі в актив 13 забитих голів і 7 асистів. 
  • У складі національної збірної України Андрій Ярмоленко зіграв 106 матчів і забив 44 голи. Ярмоленко - другий бомбардир в історії збірної України.