Олександр Караваєв / фото ФК Динамо

Олександр Караваєв-старший, батько захисника "Динамо" та збірної України, пережив окупацію Херсона від початку до кінця.

Він розповів "Чемпіону" про те, як рашисти приходили в його будинок і як жителі Херсона чинили опір агресору.

"Пригадую як у нас на базарі хтось спробував розраховуватися рублями. Наші херсонські продавчині відповіли: "Іди ти на**р зі своїми рублями! З нами розраховуйся гривнями!". Якось біля банкомату хтось з колаборантів почав розказувати черзі, мовляв, навіщо ви знімаєте гривні. Так вся черга дружньо послала його вслід за російським кораблем. 

Відео дня

А в травні російська поліція приходила в наш будинок в Херсоні. Але не за мною. Ламали квартири двох наших військовослужбовців. Їх з родинами вже в Херсоні не було. Одного з молодих хлопців за проукраїнське висловлювання забрали на підвал. Хтось його здав. Протримали там три тижні, підрівняли ніс. Але відпустили. За тиждень він виїхав з Херсону", - сказав батько Караваєва.

Звільнення Херсона і області - найважливіші новини

Генштаб Збройних сил України повідомляв, що станом на 10 листопада наша армія у Херсонській області деокупувала понад тисячу квадратних кілометрів.

Наші воїни вже 11 числа зайшли в Херсон, який знаходився під окупацією з перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну. Спочатку у місто зайшли спеціальні підрозділи. Президент Володимир Зеленський назвав 11 число "історичним днем".

Ворог замінував місто, йде розмінування. 12 листопада повідомлялося, що під час розмінування у Херсоні в одній з адміністративних будівель постраждав поліцейський-сапер.