Ситуація навколо безкоштовної трансляції матчів частини футбольних клубів, що є учасниками чинного сезону української Премʼєр-Ліги, загострюється. Так, цими годинами триває  матч першого туру УПЛ між командами "Рух" — "Металіст", який безкоштовно мав транслюватися в YouTube на каналі RUH TV, як і анонсувалося попередньо. Адже, як відомо, ФК "Рух" також не входив до так званого єдиного телепулу трансляторів, про які комунікує УПЛ.

Проте стало відомо, що трансляція отримала "страйк" через заявку щодо авторських прав від, власне, УПЛ. Відповідно, ще одна можливість для уболівальників та фанатів футболу мати безкоштовний доступ до перегляду контенту відсутня.

Нагадаємо, вчора аналогічна ситуація сталася з трансляцією матчу "Зоря" — "Ворскла" в YouTube на майданчиках 1+1 media. У компанії прокоментували інцидент так: "Трансляція матчу відбувалась у легальний спосіб, адже 1+1 media має всі необхідні права на показ контенту. У свою чергу, ми подали зустрічну апеляцію, надавши всі необхідні юридичні документи. За правилами YouTube, вона буде розглянута протягом 14 днів".

Відео дня

У свою чергу, 1+1 media нагадує, що має усі необхідні права на показ матчів УПЛ за участі ФК "Динамо" Київ, "Дніпро-1", "Зоря", "Металіст", які футбольні клуби передали мовнику з власної ініціативи. "Ми розділяємо місію ФК зробити футбол доступним і безкоштовним до перегляду, адже в цей надскладний час ми усі маємо обʼєднуватися! Слава Україні!", — коментують в 1+1 media.

Вас також можуть зацікавити новини: