Сьогодні, 12 квітня, о 21:30 за київським часом на стадіоні Stadion Legii у Варшаві розпочався благодійний матч Match for peace #StopWarInUkraine між командами "Легія" з Польщі та українським "Динамо". 

На гостей стадіону та телеглядачів чекатиме перфоманс, до якого будуть залучені вимушені переселенці з України — жінки та діти, що наразі перебувають у Варшаві, та всесвітньо відомі українські співачки — Тіна Кароль, Юлія Саніна (The Hardkiss), Катерина Павленко (Go_A) та DOROFEEVA.

Подія розпочалася з виконання Гімну України Національним заслуженим академічним українським народним хором імені Григорія Верьовки.

Відео дня

До, під час та після матчу здійснюватиметься збір коштів на розв'язання найгостріших гуманітарних проблем, що виникли через повномасштабну війну Росії проти України.

Зокрема, збір коштів здійснюватиметься на офіційні рахунки Міністерства соціальної політики України в НБУ. Зібрані кошти будуть направлені на задоволення продовольчих потреб та облаштування місць розміщення біженців та громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце свого проживання, забезпечення їх одягом та взуттям, надання ліків та медичних препаратів; забезпечення населення товарами першої необхідності, надання одноразової грошової допомоги, задоволення інших першочергових потреб життєдіяльності людини тощо. 

"Багато людей у світі до кінця не розуміють, що у нас відбувається, тому цю інформацію потрібно їм доносити усіма можливими способами. Ми це робитимемо в тому числі на матчі Match for peace #StopWarInUkraine", — заявила Катерина Павленко (Go_A) в ефірі ранкового шоу "Сніданок з 1+1" на телеканалі ТЕТ. 

Перерахувати кошти можна, перейшовши на спеціальний сайт події, де міститься розклад наступних благодійних матчів "Динамо" та вся детальна інформація про заплановані заходи. Також на розв'язання гуманітарних проблем будуть перераховані кошти від продажу квитків на всі благодійні матчі.

Транслюватиме подію польський телеканал TVP, українські мовники 2+2, 1+1 International, Динамо Київ TV, М1, платформи онлайн-телебачення 1+1 Video, Київстар ТБ, Vodafone TV, YouTube-канали FootballHub; "Динамо", ТСН та УНІАН. QR-код з переходом на сайт події буде розміщений під час трансляції матчу.

Ініціатори проекту Match for peace #StopWarInUkraine — футбольний клуб "Динамо" та один з найбільших медіахолдингів у Східній Європі 1+1 media. Проект реалізується за сприяння Міністерства закордонних справ України, Міністерства молоді та спорту, Міністерства культури та інформаційної політики України та Міністерства соціальної політики України.