Луїс Діас / фото REUTERS

Футболіст збірної Колумбії і португальського "Порту" Луїс Діас перебрався в англійський "Ліверпуль".

Про це повідомляє офіційний сайт мерсисайдського клубу.

За інформацією ЗМІ, контракт колумбійця з "червоними" розрахований до літа 2027 року.

Відео дня

"Порту" заробить на продажу 25-річного футболіста 60 млн євро: 40 млн "Ліверпуль" заплатить відразу, а ще 20 млн у вигляді бонусів.

У 2019-му "дракони" придбали Луїса у колумбійського "Атлетіко Хуніор" за 7 млн євро.

У "Порту" Діас встиг стати легендою клубу, провівши 125 матчів, в яких відзначився 41-м голом і 19-ма асистами.

Читайте такожЧелсі без проблем переміг Тоттенхем в центральному матчі 23-го туру АПЛ (відео)Головний тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп вже прокоментував трансфер зіркового вінгера. Німецький фахівець не приховував своєї радості від даної угоди і розсипався в компліментах на адресу Діаса.

"Він видатний гравець, за яким ми стежили дуже довгий час. Вважаємо, у нього є все необхідне, щоб вписатися в наш стиль гри і адаптуватися до АПЛ - як фізично, так і психологічно.

Він жадає успіху і знає - потрібно боротися, щоб отримати те, що ти хочеш. Він боєць, без сумніву. Вмілий командний гравець, який завжди націлений на ворота.

Ця команда заслуговує того, щоб додати в якості. Коли ми грали проти Луїса на початку цього сезону, ми бачили, який він небезпечний, який він швидкий і як його характер спрямований на допомогу своїй команді", – сказав Клопп в інтерв'ю клубному сайту.

Читайте такожГучний трансфер в Італії: Ювентус підписав нападника за 75 млн євро"Ліверпуль": результати в сезоні

  • У поточному сезоні англійської Прем'єр ліги "Ліверпуль" йде на другому місці з 48 балами в активі. Відставання від лідируючого "Ман Сіті" становить 9 очок. 
  • У Кубку англійської ліги "Ліверпуль" пробився у фінал, де зіграє проти лондонського "Челсі". 
  • У Кубку Англії підопічні Юргена Клоппа в рамках 1/16 фіналу зіграють проти "Кардіффа". 
  • У Лізі чемпіонів "Ліверпуль" посів перше місце в групі з "Атлетіко", "Порту" і "Міланом", набравши 18 очок. В 1/8 фіналу "червоні" зіграють проти міланського "Інтера".