В Україні Андрій Павелко підозрюється в корупції / фото УАФ

Поки найвище керівництво Української асоціації футболу підозрюється у кримінальних справах, коли президенту та генсеку Української асоціації футболу у суді обрали запобіжний захід у вигляді арешту, функціонери УАФ не вигадали нічого краще, як поскаржитися ФІФА і УЄФА на тиск з боку держави.

Сьогодні було оприлюднено відповідь від ФІФА. Відповідний лист опублікував віцепрезидент УАФ Олег Протасов. У ньому йдеться про підтримку УАФ та попереджається про можливість відсторонення України зі змагань під егідою ФІФА та УЄФА. Нагадаємо, це та сама ФІФА, яка відмовила президенту України Володимиру Зеленському у проханні виступити із закликом миру перед фіналом Чемпіонату світу.

"Нагадуємо про зобов'язання УАФ здійснювати управління своїми справами незалежно та без неналежного впливу третіх сторін. Будь-яке порушення цього зобов'язання може призвести до призупинення членства УАФ у ФІФА та УЄФА відповідно до ст. 16 Статуту ФІФА та ст. 9 Статуту УЄФА", – йдеться у тексті оприлюдненої заяви.

Відео дня

Вдаючися до шантажу міжнародного рівня та залучаючи до підтримки своїх позицій усі можливі ресурси, представники УАФ у своїй скарзі про тиск з боку держави, вочевидь, забули згадати, що Нацполіція, ДБР, НАБУ та Прокуратура розслідують 10 карних справ за фактами протиправної діяльності Павелка та його менеджерів УАФ. А сам Олег Протасов, який і опублікував лист ФІФА, чомусь так спритно не коментував свою зарплатню в УАФ, яка, за раніше наведеною інформацією, складає 329 тисяч.

Примітно, що все це відбувається напередодні проведення виконкому УАФ в онлайн-форматі, який має відбутися вже завтра, 20-го грудня і на якому планують висловити недовіру Андрію Павелку та іншим футбольним функціонерам. Адже наразі саме корупція Андрія Павелка, Юрія Запісоцького та Євгенії Сагайдак є найбільшою загрозою для українського футболу загалом і проведення ЧС в Україні зокрема. Про це говорять не лише в Україні, але й в міжнародних ЗМІ. Ці ж медіа зазначають, якщо Павелка визнають винним – йому загрожує до 12 років позбавлення волі.