Михайло Мудрик / фото ФК Шахтар

Молодий футболіст донецького "Шахтаря" Михайло Мудрик близький до переходу в клуб англійської Прем'єр Ліги.

Як повідомляє журналіст Ігор Бурбас, "Шахтар" вже погодив суму компенсації за талановитого вінгера з англійським "Брентфордом".

"Шахтар" дуже близький до домовленості з "Брентфордом" з приводу Михайла Мудрика. Англійці були і залишаються претендентами номер один на покупку українця.

Відео дня

Між собою клуби вже зійшлися на сумі компенсації, зараз йде другий етап трансферу. Він може бути закритий протягом тижня.

Якщо все складеться (а шанси досить високі), то до кінця сезону Мудрик буде лише тренуватися з новою командою. Грати, на жаль, ні. Адже АПЛ серед ліг, які не дали дозволу на реєстрацію нових гравців поза трансферним вікном. Це не лякає "Брентфорд" , який хоче виграти боротьбу за українського таланта вже зараз - влітку конкуренція за нього буде вищою", - написав журналіст Ігор Бурбас у своєму Telegram-каналі "BurBuzz".

Додамо, що на даний момент "Брентфорд" займає 13-е місце в АПЛ з 36 балами в активі. 

Мудрик в поточному сезоні провів 19 матчів, забив 2 голи і віддав 9 гольових передач.

Михайло Мудрик: кар'єра

  • Мудрик - вихованець "Металіста", "Дніпра" і "Шахтаря". У першій команді "гірників" він дебютував у жовтні 2018 року.
  • Відтоді він пограв в оренді за "Арсенал-Київ" та "Десну", а цей сезон проводить у складі "Шахтаря".
  • Мудрик зараз є одним з найталановитіших молодих гравців як "Шахтаря", так і українського футболу в цілому. Цього року він був номінований на престижну премію найкращого молодого футболіста Європи "Golden Boy".
  • Михайло володіє чудовою технікою і дриблінгом, за що йому дали прізвисько "український Неймар". Вболівальники "Реала" аплодували Мудрику після гри на "Сантьяго Бернабеу" з "Шахтарем".