29 жовтня 2011 року у Львові відбулося урочисте відкриття "Арени Львів". Стадіон був частиною підготовки України до проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. І, за словами віце-прем'єр-міністра з підготовки турніру Бориса Колеснікова, цей об'єкт був найбільш складним.

Про це пише "Україна - наш дім".

"Ще 15 березня 2010 року на місці майбутнього стадіону стояли тільки кілочки, шматки бетонних конструкцій і сперечалися між собою головний будівельник і архітектор на тему: як же все-таки будувати. У нас було 15 місяців, і наша команда будівельників разом з архітекторами зробили неможливе - стадіон був закінчений вчасно. На ньому були проведені три матчі Євро-2012, а після цього там регулярно грає збірна України, яка не програла на цьому стадіоні жодної зустрічі. Важко повірити, що минуло вже 10 років. Хочу привітати з цією датою всіх будівельників, архітекторів, міське та обласне керівництво, подякувати за їхні зусилля і внесок, який вони внесли в розвиток нашої країни, а також побажати нових перемог на Арені Львів", - підкреслив Борис Колесніков.

Відео дня

Директор з проведення Євро-2012 від УЄФА Маркіян Лубківський, у свою чергу, зазначив що будівництво об'єкта було успішно завершено завдяки злагодженій роботі і величезним зусиллям будівельників, а також менеджменту.

"Роботи на львівському стадіоні почалися в 2010 році. Саме з того моменту почався відлік щоденного будівництва арени, який завершився незадовго до початку турніру. Для того, щоб стадіон можна було використовувати під час Чемпіонату Європи, він повинен пройти через ряд операцій, щоб команда точно розуміла, як потрібно управляти таким складним об'єктом. Це все було зроблено. У цьому - величезна заслуга будівельників, і, звичайно, менеджменту, який керував будівництвом", - підсумував Лубківський.