Команда Юргена Клоппа зазнала прикрої поразки / фото ФК Ліверпуль

28 травня у Парижі визначився переможець Ліги чемпіонів сезону 2021/22. У вирішальному матчі за трофей "Реал" переміг "Ліверпуль" – 1:0.

На 59-й хвилині єдиний гол в поєдинку забив 21-річний бразилець Вінісіус Жуніор, якому дав асист Федеріко Вальверде.

Ліверпуль - Реал Мадрид - 0:1

Відео дня

Гол: Вінісіус Жуніор, 59

"Ліверпуль": Аліссон – Робертсон, ван Дейк, Конате, Александер-Арнольд – Тьяго (Фірміно 77), Фабіньо, Хендерсон (Кейта 77) – Діас (Жота 65), Мане, Салах

"Реал": Куртуа – Карвахаль, Мілітао, Алаба, Менді – Модрич (Себальос 90), Каземіро, Кроос – Вальверде (Камавінга 86), Бензема, Вінісіус (Родріго 90+3)

Відео переможного голу

Український голкіпер "Реала" Андрій Лунін став третім українцем, якому підкорилася Ліга чемпіонів.

Раніше Лігу чемпіонів вигравали колишній форвард "Мілана" Андрій Шевченко (сезон 2002/2003) та екс-півзахисник "Баварії" Анатолій Тимощук (сезон 2012/2013). Лунін жодного разу не зіграв за команду в ЛЧ.

Ліверпуль - Реал: підсумки матчу

  • Найкращим гравцем фіналу визнано воротаря мадридців Тібо Куртуа. 30-річний бельгієць зробив 9 сейвів. Всього по воротах голкіпера "Лівер" завдав 23 удари – 9 в площину, 6 неточних та 8 заблокованих. У "Реала" лише три удари за всю гру та тільки один (!!!) в отвір воріт - удар Вінісіуса виявився переможним.

  • "Реал" здобув свій 14-й кубок Ліги чемпіонів. У "Ліверпуля" таких титулів шість. 

  • Карло Анчелотті став першим тренером із чотирма перемогами у Лізі чемпіонів. Він випередив Зінедіна Зідана та Боба Пейслі. Італійська легенда двічі вигравав цей трофей з "Міланом" і тепер вже двічі з "Реалом".

  • Бензема, Кроос, Модрич та Карвахаль зіграли у 5-му своєму фіналі ЛЧ - всі фінали вони вигравали. Марсело теж здобув 5-й кубок ЛЧ, але у даному поєдинку він сидів на лаві запасних.

  • Юрген Клопп програв третій свій фінал ЛЧ. Лише у 2019 році він з "Лівером" здобув перемогу в цьому турнірі.