Лука Модріч / фото REUTERS

У неділю, 16 січня, у фінальному поєдинку за Суперкубок Іспанії з футболу "Атлетик" Більбао грав проти мадридського "Реала". Матч проходив у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді на міжнародному стадіоні імені Короля Фахда і завершився перемогою "вершкових" з рахунком 2:0.

Відкрив рахунок у поєдинку хорватський півзахисник Лука Модріч, який точно пробив з-за меж штрафного майданчика після гарного пасу Родріго Гоеса. 

На початку другого тайму Карім Бензема заробив пенальті і сам же його успішно реалізував, подвоївши перевагу мадридського гранда.

Відео дня

На 87-й хвилині гри суддя призначив пенальті у ворота "Реала" і видалив захисника "вершкових" Едера Мілітао. Проте "Атлетик" не зміг скористатися цим шансом скоротити відставання в рахунку, оскільки приголомшливий Тібо Куртуа відбив удар з пенальті у виконанні Рауля Гарсії.

"Реал" - "Атлетик" - 2:0

Голи: Модріч, 38, Бензема, 52 (пен)

"Реал": Куртуа, Васкес (Начо, 90+1), Мілітао, Алаба, Ф. Менді, Модріч, Каземіро, Кроос, Родріго (Вальверде, 64), Бензема, Вінісіус (Марсело, 86)

"Атлетика": Сімон, де Маркос, Й. Альварес, І. Мартінес, Баленсіага (Берчіче, 58), Беренгер (Н. Вільямс, 46), Д. Гарсія, Саррага (Весга, 58), Муніаїн (Серрано, 81), Сансет (Р. Гарсія, 58), І. Вільямс

Попередження: Д. Гарсія, 78.

Вилучення: Мілітао, 86 (гра рукою)

Відео голів: 

Додамо, що український воротар мадридського "Реала" Андрій Лунін потрапив у заявку і провів весь матч на лавці для запасних.

Читайте такожЕпічний фейл воротаря: на Кубку Африки був забитий самий курйозний гол року (відео)Суперкубок Іспанії: що потрібно знати

  • Вдруге в історії володар Суперкубка Іспанії визначався в Саудівській Аравії.
  • У розширеному форматі з півфіналами і фіналом в турнірі брали участь "Реал" Мадрид, "Барселона", "Атлетіко" Мадрид і "Атлетік" Більбао. 
  • 12 січня в рамках першого півфіналу "Реал" здобув перемогу над "Барселоною" з рахунком 3:2.
  • 13 січня у другому півфіналі "Атлетіко" несподівано поступився "Атлетику" 1:2.  
  • У минулому сезоні Суперкубок Іспанії виграв "Атлетик" Більбао. У матчі, що відбувся 17 січня 2021 року, команда обіграла "Барселону" з рахунком 3:2, таким чином, ставши триразовим володарем Суперкубка Іспанії.