УЄФА заборонив проводити міжнародні матчі в Придністров’ї

Заборона діє безстроково, до подальших повідомлень.

Виконавчий комітет УЄФА заборонив проведення поєдинків на території Придністров’я. Заборона діє безстроково, до подальших повідомлень.

Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Чемпіон Молдови "Шериф" не зможе грати в єврокубках на своєму стадіоні в Тирасполі. Таке рішення прийняте відповідно до попередніх рішень про дискваліфікацію російських клубів та збірних, а також через війну в Україні.

"Виконавчий комітет УЄФА несе загальну відповідальність за безперебійне проведення своїх змагань, що включає обов’язок тимчасово не допустити проведення матчів в окремих регіонах, коли цього вимагає весь спектр обставин. "Шерифу", який буде грати в першому кваліфікаційному раунді ЛЧ, було запропоновано знайти альтернативне місце проведення ігор за межами Придністров’я для домашніх матчів в клубних змаганнях УЄФА до тих пір, поки діятиме заборона грати в регіоні", – йдеться у заяві УЄФА.

У першому раунді кваліфікації ЛЧ "Шериф" зіграє проти боснійського "Зриньськи". У минулому сезоні Ліги чемпіонів "Шериф" здолав донецький "Шахтар" й мадридський "Реал" та посів третю позицію у квартеті. Тоді тренером "Шерифа" був українець Юрій Вернидуб.

Вас також можуть зацікавити новини: