Президент УАФ Павелко підтвердив, що Шевченко міг очолити збірну Туреччини

Андрій Павелко консультував турецьких колег щодо кандидатури Андрія Шевченка.

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко підтвердив інформацію про те, що Андрій Шевченко міг очолити збірну Туреччини.

Про це Павелко повідомив у своєму інтерв'ю для "Радіо НВ".

"У Шевченка справді була пропозиція очолити збірну Туреччини. Мої колеги з Туреччини перетелефонували, уточнили мою думку, спитали як я бачу ситуацію, чи не було жодних негативів у нашій роботі. Я сказав, що жодних негативів немає, що це чудовий тренер. Сказав, що це прекрасна тренерська команда, яку я рекомендую і хочу, щоб у них все вийшло. Але в них щось не вийшло. Не знаю, у чому питання. Але моя рекомендація була лише позитивною", - сказав Павелко.

Відхід Андрія Шевченка зі збірної України

  • 1 серпня Андрій Шевченко опублікував пост в соцмережах, в якому повідомив, що контракт його тренерського штабу підійшов до завершення.
  • Тільки на наступний день УАФ зробила офіційну заяву про відхід тренера. У ній говорилося, що Шевченко і його тренерський штаб підписували контракт до кінця Євро, оскільки хотіли перейти на клубну роботу.
  • Пізніше Шевченко заявив, що хотів залишитися в збірній, і продовження контракту було обумовлено: "Була домовленість, що якщо після Євро дві сторони хочуть пролонгувати, тоді контракт продовжується". Однак УАФ, за його словами, з невідомої причини не стала продовжувати угоду. 
  • Асистент Шевченка Мауро Тассотті заявив, що не розуміє, чому УАФ не продовжила контракт.
  • В УАФ, в свою чергу, повідомили, що планували продовжити контракт з Шевченком, однак зустріч сторін не відбулася.
  • Шевченко пішов на клубну роботу, очоливши "Дженоа".