Україна - Росія / фото twitter.com/uefafutsal

4 лютого в Амстердамі пройшов півфінал чемпіонату Європи з футзалу, в якому збірна України грала проти російської команди.

Поєдинок розпочався важко для наших хлопців. "Жовто-сині" пропустили в дебюті гри гол через безглуздий рикошет. Потім Україна навмисне зняла воротаря і пішла всіма силами в атаку. Росіяни провели контратаку і подвоїли перевагу. Але після цього наші продовжили грати ризиковано без голкіпера і скоротили відставання, реалізувавши зайвого польового.

В другому таймі Росія забила третій гол, а наші футзалісти мали теж чимало нагод, проте реалізація підвела. За 5 хвилин до кінця Абакшин Данило забив другий гол для України. "Жовто-сині" тиснули, створили безліч моментів, але фарт був не на боці України.

Відео дня

За хвилину до кінця наші футзалісти не забили пенальті і програли.

Україна - Росія - 2:3

Голи: Сірий, 16, Абакшин, 35 - Соколов, 2, Афанасьєв, 15, Ніязов, 31

Україна: Ципун, Чернявський, Корсун, Шотурма, Зварич - Савенко, Радевич, Разуванов, Лебідь, Сірий, Абакшин, Журба, Фаренюк, Педяш

Росія: Путілов, Абрамов, Соколов, Пауліньо, Нандо - Замтарадзе, Мілованов, Ніязов, Чішкала, Абрамович, Давидов, Афанасьєв

Нереалізований пенальті: Шотурма, 39

Відео огляд матчу

В іншому півфіналі Португалія зіграє проти Іспанії 4 лютого о 21:00.

Україна - Росія: як грали на цьому турнірі

  • Збірна України на груповому етапі посіла друге місце у квартеті А, здобувши одну перемогу при двох поразках. "Жовто-сині" дивом пробилися до плей-оф турніру, маючи кращу різницю забитих/пропущених, ніж у суперників. Положення команд: Португалія (9 очок), Україна (3 очки), Нідерланди (3 очки), Сербія (3 очки). Україна в 1/4 фіналу обіграла Казахстан з рахунком 5:3.
  • Росія виграла свій квартет С, розгромивши Словаччину, Польщу та Хорватію. Різниця забитих/пропущених на груповому етапі у росіян дуже солідна - 16:2. В 1/4 фіналу Росія перемогла Грузію з рахунком 3:1.

Євро-2022 з футзалу: головне

  • Престижний турнір приймають Нідерланди з 19 січня по 6 лютого. 
  • 16 збірних брали участь у змаганнях. Вони були поділені на 4 групи, в кожній - по 4 команди. У плей-оф вийшли по дві найкращі збірні з кожного квартету. Плей-оф, відповідно, почалося зі стадії 1/4 фіналу.
  • Це перший чемпіонат Європи з футзалу, на якому виступило 16 команд, а не 12 як це було раніше. Тепер Євро буде проходити кожні 4 роки, а не кожні 2 роки як це було раніше.
  • Титул чемпіонів Європи захищає Португалія. Між іншим, вони також чинні чемпіони світу.