Михайло Фоменко пішов із життя у віці 75 років / xsport.ua

29 квітня вранці помер колишній тренер збірної України з футболу Михайло Фоменко. Про це повідомляється в тг-каналі збірної України з футболу.

Як йдеться у повідомленні, Фоменко помер о сьомій ранку. Йому було 75 років.

Він очолював збірну України з 2012 по 2016 рік та виводив команду на Євро-2016. Після участі в турнірі завершив кар’єру.

Відео дня

"Статистика Михайла Фоменка на чолі головного тренера збірної України:  37 матчів, 24 перемоги, 6 нічиїх,  7 поразок", - йдеться у повідомленні.

Михайло Фоменко - що про нього відомо

Михайло Фоменко народився 19 вересня 1948 року, с. Мала Рибиця Сумської області. З 1962 року - вихованець сумської футбольної школи "Спартак".

За збірну почав грати з 1972 року. Брав участь у відбіркових іграх чемпіонатів світу і Європи, Олімпійських іграх. Всього за збірну СРСР зіграв 24 матчі, в тому числі 5 матчів за олімпійську збірну СРСР. Завершив ігрову кар'єру у 30-річному віці через травму спини. Після цього два роки навчався у Вищій школі тренерів.

Працював у багатьох українських та закордонних клубах. У 2012 році він був призначений на посаду головного тренера збірної України з футболу після того, як Олег Блохін покинув цю посаду. Під керівництвом Фоменка збірна України пройшла кваліфікацію на Чемпіонат світу 2014 року, але на турнір не потрапила.

Нещодавно головний тренер збірної України з футболу Сергій Ребров оцінив шанси України на футбольному Євро-2024. За його словами, на стадії підготовки до Чемпіонату команді не варто когось боятися, натомість потрібно "серйозно готуватися" до кожного матчу.

Вас також можуть зацікавити новини: