"Металіст" повернувся на футбольне поле / фото сайт ФК Металіст

Харківський "Металіст" повернувся на футбольне поле і зіграв перший матч під своєю історичною назвою після дуже тривалої перерви.

"Жовто-сині останній раз офіційно виступили в клубних змаганнях українського національного чемпіонату 14 травня 2016 року в домашньому матчі УПЛ проти київського «Динамо». Потім настали 1878 днів лихоліття", - йдеться в повідомленні на сайті клубу.

Перший матч нової ери "Металіста" відбувся на стадіоні "Сонячний" у П'ятихатках. Тут в рамках передсезонної підготовки команда зустрілася з ФК "Перемога" (Дніпро).

Відео дня

"Гравці нарешті вийшли на поле так само, як у минулі славні часи. Правильні кольори, клубна символіка, спонсорський логотип DCH — все повернулося на свої місця. "Металіст" нарешті вдома!", - сказано на сайті.

Нагадаємо, що 29 травня нинішнього року Олександр Ярославський, президент ФК "Металіст" у 2005-2012 рр., оголосив про відродження клубу. Того дня харківський клуб другої ліги "Метал" зіграв свій останній матч проти криворізького "Кривбасу", щоб продовжити грати в національній першості вже як ФК "Металіст". Одночасно в Харкові почалися масштабні роботи з відновлення футбольної інфраструктури - стадіону, тренувальної бази, дитячої футбольної академії. А Ярославський представив уболівальникам нових перспективних гравців відродженого "Металіста" - як українських футболістів, так і іноземних легіонерів.

"Прем'єр-ліга, тремтіти! Європа, чекай нас! Ми обов'язково будемо там!" ,- сказав він 29 травня перед обличчям 40 тисяч харків'ян, уболівальників клубу.

Як відомо, відроджений "Металіст" розвивається у форматі приватно-міського партнерства. Інфраструктурні об'єкти перебувають у віданні міста завдяки прийнятому облрадою рішенню. А діючий міський голова Ігор Терехов так охарактеризував повернення " жовто-синіх" Харкову: "Разом з Олександром Ярославським ми довго і наполегливо билися над тим, щоб темна сторона історії нашої Харківської легенди нарешті залишилася в минулому. Ми дотримали свою обіцянку перед харків'янами. Темрява відступила. Попереду - тільки яскраве світло".