Капітанська пов'язка "One Love" на підтримку ЛГБТ-спільноти / фото twitter.com/DFB_Team

Національні збірні Англії, Німеччини, Бельгії, Уельсу, Швейцарії та Данії вирішили відмовитися від капітанської пов'язки "One Love" на підтримку ЛГБТ-спільноти на ЧС-2022 з футболу, який проходить в Катарі.

Федерації футболу цих країн зробили спільну заяву, в якій повідомили, що відповідне рішення вони прийняли через можливі санкції, якими ФІФА пригрозила командам у разі проведення таких акцій.

"ФІФА дуже ясно заявила, що буде накладати спортивні санкції, якщо наші капітани будуть носити такі пов'язки на ігровому полі.

Відео дня

Ми були готові платити штрафи, зазвичай передбачені за порушення правил екіпіровки, проте ми не можемо поставити наших гравців в ситуацію, коли вони можуть отримати жовту картку або будуть змушені покинути поле.

Ми дуже розчаровані рішенням, яке, на нашу думку, є безпрецедентним. У вересні ми написали лист ФІФА, повідомивши їм про наше бажання носити цю пов'язку, але не отримали відповідь. Гравці розчаровані, але будуть проявляти свою підтримку іншими способами", - йдеться в заяві.

Додамо, що напередодні ФІФА попередила учасників ЧС-2022 у Катарі про покарання у разі, якщо капітани команд виходитимуть на поле з пов'язками "One Love", повідомляє Daily Mail.

В такому випадку футболіст може отримати жовту картку ще до початку гри за порушення норм екіпіровки.

Капітани дев'яти європейських збірних, серед яких англієць Харрі Кейн, валлієць Гарет Бейл і німець Мануель Нойєр, планували носити пов'язки "One Love" на підтримку інклюзивності і прав ЛГБТ-спільноти.

Як відомо, в Катарі одностатеві стосунки є злочином. Чоловікам загрожує тюремний термін до трьох років і штраф, а для мусульман за законами шаріату можлива смертна кара.

Нагадаємо, фінальна частина чемпіонату світу в Катарі проходитиме з 20 листопада по 18 грудня 2022 року.

Вас також можуть зацікавити новини: