Сергій Палкін / фото ФК Шахтар

Російська армія знищує мирні міста і їх жителів, вбиває дітей, це злочини проти людяності, за які повинні нести відповідальність всі причетні.

Про це в інтерв'ю виданню Daily Mail заявив генеральний директор ФК Шахтар Сергій Палкін.

За його словами, Україна може продовжувати стримувати окупантів і виграти війну, але для це потрібна додаткова допомога і підтримка в зусиллях з відбиття атак Путіна з боку всього цивілізованого світу.

Відео дня

"Я вірю, що Україна виграє цю війну. Але нам потрібна підтримка. Сьогодні Україна бореться не тільки за свою землю, Україна захищає всю Європу і цінність вільного демократичного світу. Якщо ми разом не зупинимо цю війну, завтра вона буде в Центральній Європі", - заявив він.

Палкін також зазначив, що будь-які розмови про майбутнє можливі тільки після закінчення війни.

"Ми будемо думати і говорити про майбутнє на наступний день після закінчення війни. На даний момент у нас зовсім інші пріоритети і цілі – вони націлені на нашу перемогу, і ми докладемо всіх зусиль для перемоги".

Гендиректор Шахтаря також заявив, що поділяє думку Ріната Ахметова про те, що Україна виграє цю війну і буде відновлена.

"Він готовий вкласти всі свої сили і засоби, щоб Україна одужала і знову стала сильною і процвітаючою країною. Я поділяю точку зору президента і впевнений, що Україна вийде з цієї війни сильною і єдиною нацією, тим самим зміцнить цілісність Європи і стане її надійним союзником у сфері безпеки і подальшого розвитку".

Нагадаємо, ФК Шахтар організував евакуацію 85 неповнолітніх гравців клубної академії з України до Хорватії.