Бельгія - Росія / фото REUTERS

Збірна Бельгії впевнено обіграла збірну Росії в матчі 1-го туру групового етапу Євро-2020. Команди зустрічалися в Санкт-Петербурзі.

Бельгія швидко відкрила рахунок у матчі - Ромелу Лукаку отримав м'яч рикошетом від захисника, внаслідок чого уникнув офсайду, потім розвернувся і пробив у кут.

Лукаку присвятив гол своєму одноклубнику по "Інтеру" Крістіану Еріксену, який втратив свідомість під час матчу Данія - Фінляндія. Форвард підбіг до камери і сказав: "Кріс, я люблю тебе!".

Відео дня

У середині тайму бельгійці відзначилися ще раз - Тома Меньє зіграв на добиванні.

Меньє став першим в історії чемпіонатів Європи, кому вдалося забити в першому таймі після виходу на заміну.

Після перерви бельгійці не форсували події, але контролювали ситуацію на полі та забили ще раз. Лукаку отримав пас з глибини і влучно пробив у дотик.

Нагадаємо, у фан-зоні Євро-2020 у Львові за кожен гол у ворота збірної Росії в цьому матчі наливали по 100 безкоштовних кухлів пива.

Бельгія - Росія 3:0

Голи: Лукаку, 10, 88, Меньє, 34

Бельгія: Куртуа, Альдервейрельд, Боята, Вертонген (Вермален, 77), Кастань (Меньє, 27), Дендонкер, Тілеманс, Т. Азар, Мертенс (Е. Азар, 71), Лукаку, Карраско (Прат, 77)

Росія: Шунін, Фернандес, Семенов, Джикія, Жирков (Караваєв, 43), Оздоєв, Барінов (Дівєєв, 46), Зобнін (Мухін, 63), Головін, Кузяєв (Черишев, 30, Міранчук, 63), Дзюба

Відеоогляд матчу

Відео голів

Євро-2020: група В

  • В іншому матчі групи В Фінляндія обіграла Данію, здобувши свою першу перемогу на чемпіонатах Європи. Цей матч переривався після того, як датчанин Крістіан Еріксен втратив свідомість.
  • Таким чином, після 1-го туру Бельгія і Фінляндія набрали по 3 очки і очолюють групу.
  • Матчі групи В проходять в Санкт-Петербурзі і Копенгагені.