false

Відомий український бізнесмен Олександр Ярославський, який займається відродженням знаменитого харківського клубу "Металіст", побував на фінальному поєдинку Євро-2020.

На його Facebook-сторінці опубліковані фото з дружиною Мариною і дітьми і зі спортивними знаменитостями.

"Просуваємо "Металіст" в Європі і кубком Чемпіонату Європи нагадуємо про клубні єврокубки!» , - назвав Ярославський свій пост, який супроводив фотографіями.

Відео дня
false

На одній з них він з Мартіном Калленом, одним з ключових функціонерів УЄФА і директором Євро-2012. Свого часу той перевіряв створену Ярославським футбольну інфраструктуру Харкова на відповідність високим європейським стандартам. Як відомо, завдяки $300 млн. інвестицій Ярославського в будівництво стадіону, аеропорту, тренувального табору, 5* готелю під штаб-квартиру УЄФА Харків став одним з приймаючих міст турніру.

false

Інше фото Ярославського - з Андрієм Шевченком, легендарним футболістом, а нині-головним тренером збірної України. Його українці нещодавно назвали людиною, яка зробила найбільший внесок у розвиток вітчизняного футболу. До речі, Ярославський, який у 2005-2012 роках вже один раз вивів харківський «Металіст» з першої ліги на єврокубковий рівень, також знаходиться в списку найвпливовіших футбольних діячів України.

Там же на "Вемблі" бізнесмен зустрівся і з легендою великого тенісу — Новаком Джоковичем. "Великий серб", як називають його в спортивних колах, здобув перемогу на Вімблдоні вшосте і втретє поспіль, тим самим повторивши досягнення Роджера Федерера і Рафаеля Надаля.

false

Раніше інтернет буквально підірвала новина про те, як на матчі Англія - Данія Ярославський обговорював відродження "Металіста" з президентом УЄФА Олександром Чеферіним, з легендою англійського футболу Девідом Бекхемом і навіть з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

false

Зараз Ярославський вкладає гроші у відновлення стадіону "Металіст", тренувальної бази та футбольної академії, щоб харківські футбольні об'єкти були придатні до прийому матчів найвищого рівня і пройшли відповідну сертифікацію. Обсяг нинішніх вкладень Олександра Ярославського вже перевищив 160 млн грн. Крім цього, бізнесмен активно допомагає посилити футбольний клуб "Металіст", залучаючи до його складу нових гравців.