Олександр Зінченко / фото REUTERS

Півзахисник збірної України Олександр Зінченко поділився своїми емоціями після поразки від Австрії в 3-му турі групового етапу Євро-2020.

Зінченка цитує сайт телеканалів "Футбол 1,2,3".

"Описати те, що у мене всередині, буде дуже непросто. Звичайно, велике розчарування. Я особисто сам відчуваю відповідальність, адже ми повинні були зіграти набагато краще. Те, як ми грали в першому таймі, це неприйнятно, повинні розглянути свої помилки, гру. Можна багато говорити про фізичні кондиції, але на таких турнірах без менталітету переможця дуже важко. Має бути позамежне бажання, потрібно вигравати дуель на кожній ділянці поля. На жаль, цього в першому таймі у нас не було", - сказав Зінченко.

Відео дня

Він підкреслив, що в другому таймі "жовто-сині" віддали всі сили, але Австрія не дозволила нічого створити.

"Багато хто буде говорити про якісь фізичні кондиції, технічні і так далі. Так, було багато браку з нашого боку, питань немає. Критику ми заслужили, тому що у нас була виграшна позиція до гри, нас влаштовувала нічия, ми це прекрасно розуміли, але ніхто не грав на нічию. Ми грали на перемогу, намагалися віддавати всі сили, але це буде нам безцінним досвідом. Весь стадіон гнав нас вперед, але ми не здобули потрібного результату. Мені дуже соромно", - підкреслив український футболіст.

Читайте також"Не вистачило сил": Шевченко пояснив поразку від Австрії

Також Зінченко заявив, що гравцям збірної потрібно багато що переосмислити:

"Будемо чекати, що всі матчі закінчаться з потрібним для нас результатом, але всім нам потрібно переглянути свою гру і своє ставлення до справи".

Україна - Австрія: підсумки матчу

  • Збірна України програла австрійцям з рахунком 0:1 і втратила друге місце в групі С.
  • За підсумками 3-го туру з 3 набраними очками Україна посіла третє місце в групі. Тепер вийти в плей-офф "жовто-сині" можуть тільки в тому випадку, якщо потраплять до числа чотирьох найкращих команд серед тих, які займуть треті місця.

  • Водночас збірна Австрії набрала 6 очок і вийшла в плей-офф з другого місця в групі. В 1/8 фіналу австрійці зіграють з Італією.