Пеп Гвардіола і Олександр Зінченко / фото REUTERS

У суботу, 30 квітня, на стадіоні "Елланд Роуд" в рамках 35-го туру англійської Прем'єр-ліги сезону-2021/2022 "Лідс" приймав "Манчестер Сіті". Гості здобули розгромну перемогу з рахунком 4:0.

Рахунок був відкритий у першому таймі. На 13-й хвилині відзначився півзахисник Родріго Ернандес, йому асистував Філіп Фоден. На 54-й хвилині перевагу "Сіті" подвоїв захисник Натан Аке, гольовий пас віддав Рубен Діаш. На 78-й хвилині нападник Габріел Жезус довів рахунок до розгромного, результативну передачу оформив Фоден. У доданий до другого тайму час взяттям воріт відзначився хавбек Фернандіньо.

"Лідс" - "Манчестер Сіті" - 0:4

Голи: Родрі, 13, Аке, 54, Жезус, 78, Фернандіньо, 90+3

"Лідс": Мельє, Даллас (Джеймс, 45+7), Эйлінг, Кох, Стрейк, Фірпо (Гелхардт, 62), Рафінья, Кліх, Філліпс, Харрісон, Родріго

"Манчестер Сіті": Едерсон, Аке (Зінченко, 60), Лапорт, Діаш, Канселу, Гюндоган, Родрі (Фернандіньо, 83), Гріліш, Фоден (Сілва, 80), Стерлінг, Жезус

ПопередженняФірпо, 6 - Гріліш, 14, Канселу, 68

Огляд матчу: 

Українець Олександр Зінченко почав поєдинок на лавці запасних, але з'явився на полі на 60-й хвилині.

Головний тренер "Манчестер Сіті" Хосеп Гвардіола прокоментував перемогу "городян" над "Лідсом":

"Всі гравці проявили себе здорово, враховуючи складності, з якими ми зіткнулися. У "Лідса" були небезпечні контратаки в останні 25 хвилин, але ми провели дійсно хороший матч. Ми вже багато разів були у своєму нинішньому становищі. Тут справа не в тиску. Все досить просто: потрібно виграти всі матчі, щоб стати чемпіонами. Якщо не вийде - чемпіоном стане "Ліверпуль".

У нас ще багато складних матчів попереду. Зараз треба відновитися і відправлятися в Мадрид на матч Ліги чемпіонів", - наводить слова Гвардіоли BBC

Чемпіонат Англії: положення команд у лізі

  • Лідирує в турнірній таблиці АПЛ "Манчестер Сіті". В активі "городян" 83 набраних очки.
  • На другій позиції йде "Ліверпуль", в активі якого на один бал менше.
  • "Челсі" набрав 66 очок в 33 іграх і займає третє місце в турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги сезону-2021/2022. "Арсенал" (60) - на четвертому місці. 
  • "Лідс" набрав 34 очки і займає 17-е місце в турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги сезону-2021/2022.
  • У зоні вильоту знаходяться "Норвіч" (20-е місце, 21 очко), "Уотфорд" (19-е місце, 22 очки), "Евертон" (18-е місце, 29 очок).