Момент з курйозним другим голом у ворота Словаччини / фото REUTERS

Іспанська збірна здобула першу звитягу на Євро-2020. Підопічні Луїса Енріке розгромили Словаччину.

В перших двох турах іспанці розписували нічиї зі шведами та поляками відповідно, а у завершальному турі змогли накидати цілу торбинку голів словакам.

В дебюті гри форвард Іспанії Альваро Мората міг відкрити рахунок, проте він схибив з пенальті. Нападник "Ювентусу" не зміг переграти воротаря Словаччини. І все ж таки до перерви "Фурія Роха" змогла двічі розписатися у чужих воротах. Перший гол вийшов особливо курйозним: м'яч потрапив у поперечину, а потім голкіпер Словаччини Мартін Дубравка не зміг його зафіксувати у руках, а "по-волейбольному" переправив його у власні ворота, забивши автогол таким чином.

Відео дня

В роздягальню новоспечений захисник Іспанії Емерік Ляпорт подвоїв перевагу своєї команди. В другому таймі розгром продовжився і словаки пропустили ще тричі.

Словаччина - Іспанія - 0:5

Голи: Дубравка, 30 (автогол), Ляпорт, 45+3, Сарабія, 56, Ф.Торрес, 67, Куцка, 71 (автогол)

Словаччина: Дубравка, Губочан, Шкриніар, Шатка, Пекарик, Куцка, Дуда (Дюриш, 46), Гамшик, Гараслін (Суслов, 69), Громада (Лоботка, 46), Мак (Вайсс, 69)

Іспанія: Унаї Сімон, Альба, Ляпорт, Ерік Гарсія (Пау Торрес, 71), Аспілікуета (Оярсабаль, 77), Бускетс (Алькантара, 71), Коке, Педрі, Херард Морено (Траоре, 77), Мората (Ф.Торрес, 66), Сарабія

Відео огляд повного матчу.

Відео огляд першого тайму.

Читайте такожЄвро-2020: збірна Швеції вирвала перемогу в матчі з Польщею на останній хвилині (відео)

Євро-2020: група Е

  • Матчі групи Е проходять в Санкт-Петербурзі й Севільї.
  • Підсумкову турнірну таблицю квартету Е можна подивитися тут.