Андрій Шевченко / фото REUTERS

У неділю, 9 січня, в рамках 21-го туру чемпіонату Італії з футболу "Дженоа" програв на своєму полі "Спеції" - головному конкуренту "грифонів" у боротьбі за збереження прописки в елітному дивізіоні. 

Поразка в цій грі поставила під питання подальше перебування в генуезькому клубі головного тренера команди Андрія Шевченка.

Як повідомляє італійське видання Gazzetta dello sport, керівництво "Дженоа" не збирається поки що оголошувати про звільнення українського фахівця.

Відео дня

Клуб тривалий час обговорював зміну тренера, але Шевченко залишиться як мінімум до матчу Кубка Італії проти "Мілана" 13 січня.

Однак "грифони" тримають в розумі інші варіанти, в тому числі Давіде Баллардіні, якого якраз замінив Шевченко.

Читайте такожІбрагімович пише історію: гол легендарного шведа допоміг Мілану здобути розгромну перемогу (відео)Додамо, що під керівництвом Шевченка "Дженоа" ще не перемагав у Серії A (9 матчів, 6 поразок).

При цьому Шевченко восени підписав контракт до 2024 року, тому клубу доведеться платити солідну компенсацію.

"Дженоа": результати під керівництвом Шевченка

  • Андрій Шевченко очолив "Дженоа" 7 листопада, змінивши на цій посаді Давіде Баллардіні. Український тренер підписав контракт до літа 2024 року.
  • У дев'яти матчах Серії А під керівництвом Шевченка "Дженоа" вдалося набрати лише 3 очки. 
  • "Дженоа" програв "Спеції" (0:1), "Лаціо" (1:3), "Сампдорії" (1:3), "Ювентусу" (0:2), "Мілану" (0:3) і "Ромі" (0:2), а також зіграв внічию з "Удінезе" (0:0), "Аталантою" (0:0) і "Сассуоло" (1:1).
  • "Дженоа" за підсумками 21-го туру займає 19-е місце в турнірній таблиці серії а, перебуваючи в зоні вильоту.
  • Свою першу перемогу Шевченку вдалося здобути лише в шостому матчі в Кубку Італії - "Дженоа" здолав "Салернітану" з рахунком 1:0.