Кубок світу / фото REUTERS

Станом на 17 листопада 13 збірних гарантували собі участь у фінальній частині чемпіонату світу з футболу-2022.

Катар зіграє на ЧС як господар змагань.

Англія, Данія, Франція, Хорватія, Сербія, Іспанія, Бельгія, Швейцарія, Німеччина та Нідерланди напряму пробилися від Європи.

Відео дня

Також путівку на турнір собі гарантували Бразилія та Аргентина з Південної Америки.

Ще три команди зі Старого Світу буде визначено в березні наступного року, коли відбудеться плей-оф відбору. Серед них може виявитися і збірна України.

Читайте такожВідбір на ЧС-2022: результати всіх матчів 14 листопада, положення команд

Відбір на чемпіонат світу в Катарі-2022: головне

  • 22-й мундіаль в історії пройде з 21 листопада по 18 грудня 2022 року у Катарі.

  • У Європі завершився груповий етап кваліфікації, а в березні відбудуться стикові матчі.

  • З Південної Америки напряму на ЧС виходять чотири збірних, команда, яка посяде п’яте місце, зіграє у міжконтинентальних стикових матчах, в яких також візьмуть участь по одному представнику від Азії, Північної Америки та Океанії.

  • В Азії наразі проходить третій етап відбору. З двох груп у фінальну частину вийдуть по дві найкращі збірні. Треті команди зіграють стиковий матч за право зіграти у міжконтинентальному плей-оф (стикових матчах тобто).

  • Північна Америка напряму делегує три збірних. В Африці відбір проходить у три етапи. Наразі відбувається другий - команди розділені на десять груп по чотири збірні. Переможець кожної групи виходить у третій раунд, в якому буде сформовано п’ять пар. Переможці цих пар і вийдуть на ЧС.