Збірна Іспанії забила найбільшу кількість голів на Євро-2020 / фото REUTERS

6 липня в Лондоні на легендарному стадіоні "Вемблі" відбудеться перший півфінал Євро-2020, в якому збірна Італії зіграє проти іспанської команди.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Італія - Іспанія.

Італія - Іспанія: де дивитися матч

У прямому ефірі протистояння двох топ-збірних можна буде подивитися на телеканалі ТРК "Україна".

Відео дня

Також пряму трансляцію покажуть телеканали "Футбол 1", "Футбол 2" та сервіс "OLL TV!".

Стартовий свисток прозвучить о 22.00.

Читайте такожІталія - Іспанія: прогноз букмекерів на півфінал Євро-2020

Італія - Іспанія: перед матчем

  • Збірна Італії вийшла в плей-офф Євро-2020 з першого місця в групі. Підопічні Роберто Манчіні набрали максимально можливі 9 очок в одному квартеті з Туреччиною, Уельсом та Швейцарією. В 1/8 фіналу "Скуадра Адзурра" в овертаймі здобула перемогу над Австрією, а потім у чвертьфіналі здолала Бельгію.
  • Збірна Іспанії набрала 5 очок в групі зі Швецією, Словаччиною та Польщею. "Фурія Роха" посіла другу сходинку та потрапила у 1/8 фіналу на Хорватію, яку змогла обіграти лише в овертаймі. У чвертьфіналі іспанці лише після серії пенальті вибили з боротьби Швейцарію.
  • На Євро-2008 Іспанія у чвертьфіналі здолала Італію, а потім через 4 роки в Києві на НСК "Олімпійський" іспанська збірна розбила вщент італійців у фіналі Євро-2012. А ось у 1/8 фіналу Євро-2016 святкували тріумф вже італійці, котрі тоді вибили з боротьби "Фурію Роху".
  • В статистиці особистих зустрічей поки що попереду Іспанія, котра має 12 перемог над італійцями. 11 звитяг має "Скуадра Адзурра" і ще 13 поєдинків завершилися внічию.
  • Збірна Італії лише одного разу була чемпіоном Європи - у 1968 році. Ще двічі італійці програвали у фіналі - у 2000 та 2012 роках. Іспанія триразовий чемпіон Європи - у 1964, 2008 та 2012 роках "Фурія Роха" брала золоті медалі. У 1984 році іспанці поступилися у фіналі. 
  • Поєдинок обслужить німецька бригада арбітрів на чолі з Феліксом Брихом.