"Хочу забути про таку країну назавжди": легендарний воротар заявив про повний перехід на українську мову

Олександр Горяїнов зізнався, що повністю відмовився від спілкування російською мовою.

Видатний український воротар, легенда харківського "Металіста" Олександр Горяїнов зізнався, що повністю відмовився від спілкування російською мовою.

Колишній футболіст в інтерв'ю Zbirna.com розповів, що не спілкується ні з ким зі своїх родичів і друзів в РФ після початку повномасштабного вторгнення країни-агресора в Україну.

"Немає ніякого бажання спілкуватися з тими, хто не вірить навіть своїм друзям або родичам. Я взагалі хочу забути про таку країну. Назавжди.

Шкода, що раніше трохи соромився розмовляти українською. Не хотів переплутати слова. Зараз повністю переходжу на рідну мову. Читаю, слухаю, дивлюся - все українською. А російську, сподіваюся, згодом ніхто не згадає. Не місце цим покидькам в цивілізованому світі", - сказав Горяїнов.

Також Олександр Горяїнов виступив за проведення чемпіонату України з футболу.

"Питання дуже складне, але, якщо футбол зупиниться, ми його потім будемо довго відновлювати. Втратимо якщо не ціле покоління, дуже багато гравців.

У мене є досвід роботи з молоддю, тому я трохи знаю, які були складнощі. І навіть не уявляю, які будуть, якщо зараз забути про спорт", - заявив екс-футболіст.

Нагадаємо, війна в Україні почалася рано вранці 24 лютого, коли РФ приступила до повномасштабного вторгнення. Український спротив російській агресії триває вже 152-й день.

Олександр Горяїнов: кар'єра і досягнення

  • Горяїнов виступав за "Металіст" з 2005 по 2016 роки. Є рекордсменом за кількістю ігор, зіграних за "Металіст". У складі харків'ян він провів 502 матчі.
  • Горяїнов - володар рекордної "сухої" серії чемпіонатів України - 943 хвилини без пропущеного м'яча (у сезоні-1998/99).
  • Виступав також за харківський "Олімпік", київський ЦСКА і криворізький "Кривбас".
  • Викликався до національної збірної України у 1990-ті роки, але ігровий дебют відбувся на стадіоні "Металіст" 25 травня 2010 року в товариському матчі проти Литви. У 34 роки він став найстаршим дебютантом за всю історію української збірної.

Вас також можуть зацікавити новини: