Гравець збірної України увійшов до трійки найкращих трансферів поточного чемпіонату Англії

Цього сезону до АПЛ перейшли відразу троє українських футболістів.

Український футболіст лондонського "Арсеналу" Олександр Зінченко увійшов до трійки найкращих трансферів Англійської Прем’єр-ліги.

Авторитетне видання ESPN у своїх соцмережах запитало читачів, хто на їхню думку є найкращою покупкою поточного розіграшу чемпіонату. До списку номінантів увійшов і Зінченко, а окрім нього ще нападник "Манчестер Сіті" Ерлінг Голанд та півзахисник "Манчестер Юнайтед" Каземіро.

Свої думки користувачі висловлювали в коментарях під публікацією ESPN у Twitter. Один із відданих фанів "Арсеналу" відверто підтримав Зінченка.

"Чому це взагалі обговорюється? Будь ласка, ніколи більше не виявляйте неповаги до мого українського хлопчика! Він просто звір", - прокоментував читач з ніком Owurah Jr.

Однак загалом голоси поділилися і користувачі в коментарях до єдиного висновку не дійшли.

Зінченко є найдешевшим трансфером з цієї трійки. Минулого літа за українця "Арсенал" заплатив "Манчестер Сіті" 35 мільйонів євро. У той же час Голанд обійшовся "містянам" 60 млн євро, а за Каземіро МЮ віддав 70,65 млн євро.

Цей сезон АПЛ став першим в історії, коли було оформлено відразу три переходи українців. Окрім Зінченко до клубів англійського чемпіонату приєдналися ще двоє його співвітчизників. Ілля Забарний перейшов з "Динамо" в "Борнмут" за 22,7 млн євро, а Михайла Мудрика купив "Челсі" із "Шахтаря" за 70 млн євро – обидва трансфери відбулися у січні.

Відзначимо, що Зінченко є вихованцем донецького "Шахтаря". Професійну кар’єру він розпочав у російській "Уфі", а влітку 2016-го приєднався до "Манчестер Сіті". У структурі "містян" українець провів шість років та 128 матчів. Також він грав на правах оренди за ПСВ із Нідерландів.

Минулого літа Олександр змінив клуб і перейшов в "Арсенал". У цьому сезоні від забив один гол і віддав одну результативну передачу у 20-ти поєдинках за "канонірів". Зокрема нещодавно Зінченко забив ефектний гол у ворота чемпіона світу.

Вас також можуть зацікавити новини: