Френк Лемпард дав перед грою настанови Полу Страттону / фото ua.tribuna

Фанат Пол Страттон став автором символічного голу під час благодійної гри між "Евертоном" та "Динамо". Чоловік заслужив це право волонтерською роботою та допомогою українцям.

Пол Страттон працює у міській раді Ліверпуля. Він використав відпустку з роботи, щоб волонтерити на українсько-польському кордоні у березні.

Пол поїхав на кордон України в Перемишлі. Там він зустрічав українців, які втікали від війни. І щовечора по кілька годин роздавав українцям шоколадки.

Відео дня

"Ми стоїмо прямо на кордоні, тому перше, що діти бачать, коли в'їжджають до Польщі, це нас. У них посмішка на обличчі та беруть стільки шоколаду, скільки хочуть", - розповідав Пол у березні.

Спочатку українці недовірливо ставилися до Пола та його брата. І солодощі брали неохоче. Він згадує, що діти були такими ввічливими, що брали лише одну шоколадку, хоча Пол давав солодощів досхочу. А коли хтось брав дві, то мати відтягувала дитину. Довелося англійцю йти на лайфхак.

"Нам довелося почати вчити українську мову якнайшвидше, щоб просто сказати "ні, все нормально". І ми вивчили слова для мами, тож діти отримували маленьку порцію шоколаду, а мама - велику", - каже Пол.

Таким чином англієць дарував миті щастя малечі з України. На цьому він не зупинився. Продовжував допомагати.

І от за кілька місяців добро повернулося. У житті Пола Страттона сталося те, про що мріють мільйони вболівальників по всьому світу: вийти у футболці улюбленої команди на домашній стадіон і забити гол. Гол усього життя.

На останніх хвилинах гри вболівальник вийшов на поле, щоб замінити Деле Аллі, та забив символічний гол з пенальті.

Зустріч на стадіоні "Гудісон Парк" у Ліверпулі завершилася перемогою господарів з рахунком 3:0.

Віталій Миколенко вийшов у Ліверпулі в стартовому складі "Евертона" на гру проти колишніх одноклубників та відіграв 72 хвилини. Він вивів команду Френка Лемпарда на поле у статусі капітана.

"Евертон" (Англія) - "Динамо" (Україна) - 3:0

Голи: Калверт-Льюїн, 4, Макніл, 73, 78

"Евертон": Пікфорд – Паттерсон (Воррінгтон, 83), Тарковські (Міллс, 83), Кін (Холгейт, 62), Годфрі (Велш, 83), Миколенко (к, Віньягра, 72), Дукуре (Аллан, 72), Івобі (Нкунку, 83), Гордон (Рондон, 72), Грей (Макніл, 62), Калверт-Льюїн (Деле Аллі, 62)

"Динамо": Нещерет (Бойко, 46) – Кравченко (Тимчик, 46), Бурда (Забарний, 46), Сирота (Боль, 74), Вівчаренко – Андрієвський (Яцик, 74), Шепелєв, Караваєв, Гармаш (к, Бєсєдін, 74), Антюх (Шапаренко, 36) – Ванат (Царенко, 83)

Нагадаємо, що 3 серпня "Динамо" зіграє номінально домашній матч проти австрійського "Штурму" в рамках кваліфікації Ліги чемпіонів.

Вас також можуть зацікавити новини: