Гравці Челсі відсвяткували успіх / фото REUTERS

У матчі відкритті європейського сезону англійський "Челсі" переміг іспанський "Вільярреал". Суперники розіграли між собою Суперкубок УЄФА-2021.

Нагадаємо, що у фіналі Ліги чемпіонів "Челсі" мінімально обіграв "Манчестер Сіті" (1:0). "Вільярреал" у фіналі Ліги Європи переміг "Манчестер Юнайтед" - 1:1 та 11:10 по пенальті. Таким чином, обидва колективи отримали можливість позмагатися за Суперкубок УЄФА-2021.

"Челсі" розпочав перший тайм активніше. Лондонці притисли суперника і контролювали хід гри. На 27-й хвилині це призвело до логічного взяття воріт: Кай Хаверц виконав простріл в карний майданчик, а Хакім Зієш відправив м'яча в сітку воріт. Німець віддав якісну гольову передачу, а марокканець спритно реалізував гольову нагоду.

За декілька хвилин до перерви Зієш зазнав травми і його замінив Крістіан Пулішич. А "Вільярреал" мав шалену нагоду зрівняти рахунок. Гол "в роздягальню" міг забити захисник іспанського клубу Альберто Морено, але його удар взяла на себе поперечина воріт Едуара Менді.

В другому таймі іспанський клуб додав обертів. На 51-й хвилині форвард іспанців Жерар Морено після помилки голкіпера "Челсі" Менді влучив у стійку, а через 20 хвилин все той же Жерар зрівняв рахунок. Зазначимо, що Жерар Морено є найкращим бомбардиром в історії "Вільярреалу".

Суперники за 90 хвилин сильнішого виявити не змогли, а тому гра плавно перетекла у два тайми по 15 хвилин. В овертаймах теж голів глядачі не побачили.

Що цікаво: на 118-й хвилині Томас Тухель випустив Кепу Аррісабалагу спеціально під серію пенальті. На "Віндзор Парк" відбулася дуель іспанських воротарів в серії післяматчевих пенальті: Кепа проти Асенхо.

"Челсі" переміг в серії пенальті з рахунком 6:5! Заміна Тухеля спрацювала!

Суперкубок УЄФА

Челсі - Вільярреал - 1:1 (6:5 після серії пенальті)

Голи: Зієш, 27 - Жерар Морено, 73

Серія пенальті: 0:0 - Хаверц (воротар), 0:1 - Жерар Морено, 1:1 - Аспілікуета, 1:1 - Манді (воротар), 2:1 - Алонсо, 2:2 - Еступіньян, 3:2 - Маунт, 3:3 - Мой Гомес, 4:3 - Жоржиньо, 4:4 - Раба, 5:4 - Пулішич, 5:5 - Фойт, 6:5 - Рюдігер, 6:5 - Альбіоль (воротар)

"Челсі": Менді (Аррісабалага, 118), Зума (Крістенсен, 65), Чалоба, Рюдігер, Канте (Жоржиньо, 65), Ковачич, Хадсон-Одої (Аспілікуета, 82), Алонсо, Зієш (Пулішич, 43), Хаверц, Вернер (Маунт, 65)

"Вільярреал": Асенхо, Фойт, Альбіоль, Пау Торрес, Педраса (Еступіньян, 58), Трігерос (Мой Гомес, 70), Капу (Маріо Гаспар, 70), А. Морено (Морланес, 85), Піно (Манді, 91), Ж. Морено, Діа (Раба, 86)

Гол Зієша.

Гол Морено.

Повний відео огляд серії пенальті.

"Челсі" - "Вільярреал": підсумки матчу

  • Для 22-річного англійського захисника "Челсі" Трево Чалоби це була дебютна гра за лондонський клуб. Він провів на полі всі 120 хвилин.
  • У 2019 році "Челсі" вже грав за Суперкубок УЄФА і тоді в серії післяматчевих пенальті лондонці поступилися "Ліверпулю".
  • Для "Челсі" це був п'ятий в їхній історії матч за Суперкубок УЄФА і лише другий виграний поєдинок (в їх пасиві також три поразки).
  • "Вільярреал" грав за Суперкубок уперше у своїй історії.
  • Головний тренер "Вільярреала" Унаї Емері тепер уже чотири рази у своїй кар'єрі програвав Суперкубок УЄФА (у 2014, 2015, 2016 і 2021 роках). Цікаво, що у 2019 році Емері з "Арсеналом" поступився у фіналі Ліги Європи "Челсі".