Неймар забив з пенальті / фото REUTERS

У Бразилії стартував Кубок Америки-2021 з футболу.

У перший ігровий день відбулося два поєдинки. У матчі-відкритті турніру збірна Бразилії розгромила Венесуелу.

Бразилія - Венесуела - 3:0

Відео дня

Голи: Маркіньос, 23, Неймар, 64 (з пенальті), Габріел Барбоза, 89

Бразилія: Аліссон, Лоді (Алекс Сандро, 46), Маркіньос, Мілітао, Даніло, Фред (Фабіньо, 85), Каземіро, Пакета (Рібейро, 46), Неймар, Жезус (Вінісіус, 85), Рішарлісон (Габріел Барбоза, 65)

Венесуела: Гратероль, Кумана, Маго, Мартінес, Ла Мантія, Гонсалес (Ернандес, 90), Касерес (Кастільо, 84), Мансано (Селіс, 77), Морено, Мартінес, Арістегьєта (Кордова, 77)

Відеоогляд матчу від MEGOGO.

Ще в одному поєдинку дня Колумбія мінімально здолала Еквадор.

Колумбія - Еквадор - 1:0

Гол: Кардона, 42

Колумбія: Оспіна, Морено (Тесільо, 45), Мурільо (Санчес, 82), Міна, Муньос, Кардона (Куельяр, 82), Урібе (Перес, 61), Барріос, Куадрадо, Борха (Сапата, 61), Борре

Еквадор: Ортіс, Еступіньян, Інкаліе, Арболеда, Пресіадо, Мартінес (Мена, 59), Кайседо (Діас, 80), Мендес, Плата (Пресіадо, 69), Естрада (Кайседо, 69), Валенсія

Кубок Америки-2021: що потрібно знати

  • Турнір повинен був пройти в минулому році, але через пандемію коронавірусу був перенесений на 2021 рік.
  • Спочатку Кубок Америки повинні були спільно прийняти Аргентина і Колумбія, але через ситуацію з коронавірусом і протести він був перенесений до Бразилії.
  • На Кубку Америки також повинні були зіграти дві запрошені команди з Азії - Катар і Австралія. Але через перенесення турніру і накладки з матчами відбору на ЧС-2022 вони відмовилися від участі.
  • У групі А виступають Бразилія, Колумбія, Перу, Еквадор і Венесуела. У групі В - Аргентина, Болівія, Чилі, Уругвай і Парагвай. У плей-офф вийдуть по чотири найкращі команди з кожної групи.