Батько футболіста Шахтаря, який втік до РФ, пояснив вчинок свого сина

Батько Олександра Роспутька заявив, що його син має намір отримати російський паспорт.

Батько футболіста "Шахтаря" Олександра Роспутька, який скористався виїздом до Бельгії на матч Ліги чемпіонів і втік до Росії, пояснив вчинок свого сина. 

В інтерв'ю росЗМІ він заявив, що його синові буде безпечніше в РФ і зараз він хоче отримати російське громадянство. 

"Поки я не можу повідомити причину, чому Саша втік з "Шахтаря". Я можу сказати, що в Росії йому точно буде безпечніше. Інформація про прохання політичного притулку неправда. Мій син його не просив. Він просто подасть документи на російський паспорт, як зробив би це на своїй батьківщині в Донецьку.

Зараз Сашу ні в якій команді чекати не варто. Він дуже втомився від усього. Він розслабляється і відпочиває поки, а там подивимося", - заявив батько Олександра.

Додамо, що Олександр Роспутько народився в Горлівці (Донецька область). Він є вихованцем академії "Шахтаря". Його контракт з "гірниками" діяв до літа 2024 року. Напередодні втечі гравець погодив з донецьким клубом умови нового п'ятирічного контракту. 

У складі "Шахтаря" U19 він зіграв вісім матчів у поточному сезоні юнацького чемпіонату України. Також він зіграв один поєдинок у Юнацькій лізі УЄФА проти бельгійського "Антверпена". Саме після цього матчу Роспутько і втік до РФ. 

Також молодий півзахисник зіграв 4 матчі за збірну України U19.

Вартість Олександра Роспутька на трансферному ринку, за даними Transfermarkt, становить 50 тисяч євро. 

Вас також можуть зацікавити новини: