Олександр Караваєв / фото REUTERS

Футболіст київського "Динамо" Олександр Караваєв безмежно радий деокупації свого рідного Херсона, де в нього жили батьки усі ці 8 місяців.

"Весь цей час були рідні у Херсоні. Я їм постійно пропонував виїхати до іншого міста України, все зробимо для них. Коли там ще гірше стало, то були варіанти через Крим, Грузію тощо. Але батьки не хотіли принципово, вирішили залишитись там. Допомагав їм, адже банківські картки працювали, можна було допомагати.

Звичайно, були дні, коли зникав зв'язок повністю. Ні про що інше думати ти не міг, бо ми пам'ятаємо і Маріуполь, і Бучу, і решту міст, де ці рашисти вчиняли звірства. Ти розумієш, що там може статися все.

Батько мені постійно писав, що вони вірять у ЗСУ. З ними ще була дружина мого брата, яка з двома дітьми, другого народила вже в окупації", - розповів Караваєв для ПРОФУТБОЛ Digital.

Звільнення Херсона і області - найважливіші новини

Генштаб Збройних сил України повідомляв, що станом на 10 листопада наша армія у Херсонській області деокупувала понад тисячу квадратних кілометрів.

Наші воїни вже 11 числа зайшли в Херсон, який знаходився під окупацією з перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну. Спочатку у місто зайшли спеціальні підрозділи. Президент Володимир Зеленський назвав 11 число "історичним днем".

Ворог замінував місто, йде розмінування. 12 листопада повідомлялося, що під час розмінування у Херсоні в одній з адміністративних будівель постраждав поліцейський-сапер.