Ліонель Мессі / фото REUTERS

"Барселона" оголосила, що новий контракт з легендою клубу Ліонелем Мессі укладений не буде.

Про це сказано на офіційному сайті "Барселони".

"Незважаючи на те, що клуб і Лео Мессі досягли угоди і мали намір сьогодні підписати новий контракт, через економічні та структурні перешкоди, пов'язані з нормами Ла Ліги, офіційно оформити документ неможливо".

Відео дня

"У зв'язку з цією ситуацією Ліонель Мессі більше не представлятиме "Барселону". Сторони відчувають глибокий жаль у зв'язку з тим, що бажання клубу і гравця виконати не вдасться".

"Барса" від щирого серця дякує гравцеві за внесок у розвиток клубу і бажає йому всього найкращого в особистому і професійному житті", - йдеться в заяві.

Мессі грав за основну команду "Барселони" з 2003-го року. Контракт Мессі з "Барселоною" закінчився після завершення попереднього сезону. Всього 34-річний аргентинець зіграв за каталонців 778 матчів, забив 672 голи й віддав 305 гольових передач.

Ліонель 10 разів виграв з "Барсою" чемпіонат Іспанії, сім разів Кубок і 8 разів Суперкубок Іспанії, чотири рази перемагав в Лізі чемпіонів, по три рази був переможцем Суперкубка УЄФА і Клубного чемпіонату світу. Мессі володар шести Золотих м'ячів. Цього літа він зміг нарешті тріумфувати разом зі збірною Аргентини на першості Латиноамериканського континенту.

Читайте такожМессі адресував відеозвернення 100-річному фанату, який нотує всі його голи до зошита (відео)

Ліонель Мессі: відхід з "Барселони"

  • 25 серпня минулого року Мессі проінформував "Барселону" про бажання розірвати контракт в односторонньому порядку. Аргентинець вважав, що може скористатися відповідним пунктом у контракті. Однак керівництво "Барселони" не відпустило гравця, а Мессі не став йти до суду проти рідного клубу.
  • Головним претендентом на Мессі на той момент називали "Манчестер Сіті". Батько й агент аргентинця Хорхе Мессі навіть літав в Манчестер на переговори.
  • Пізніше екс-президент "Барселони" Жозеп Бартомеу заявив, що не міг дозволити Мессі піти.
  • Інтерес до підписання феноменального футболіста підтверджував спортивний директор ПСЖ. Також головний тренер парижан Маурісіо Почеттіно заявив, що "було б чудово", якби у нього з'явилася можливість попрацювати з Мессі.