Футболісти Арсенала / фото twitter.com/Arsenal

У суботу, 1 квітня, відбувся поєдинок 29-го туру англійської Прем'єр-ліги, в якому лондонський "Арсенал" протистояв "Лідсу". 

Зустріч проходила на стадіоні "Емірейтс" і завершилася з рахунком 4:1 на користь "канонірів". 

Господарі поля відкрили рахунок в середині першого тайму - на 35-й хвилині пенальті реалізував Габріел Жезус. 

На старті другого тайму "Арсенал" подвоїв свою перевагу, гол з передачі Габріела Мартінеллі забив Бен Уайт. На 55-й хвилині Габріел Жезус оформив дубль, збільшивши рахунок до розгромного. 

На 76-й хвилині "Лідсу" вдалося відіграти один гол - відзначився Расмус Крістенсен. 

У кінцівці другого тайму граніт Джака забив четвертий м'яч "канонірів" у зустрічі, встановивши фінальний рахунок на табло. Гольовий пас швейцарському хавбеку віддав Мартін Едегор. 

"Арсенал" - "Лідс" - 4:1

Голи: Жезус, 35 пен, 55, Уайт, 47, Джака, 85 - Крістенсен, 76

"Арсенал": Ремсдейл, Зінченко (Тірні 86), Габріел, Холдінґ, Вайт, Джака (Вієйра 86), Парті (Жоржиньо 60), Едегор (Сміт-Роу 86), Мартінеллі, Жезус (Сака 60), Троссард

"Лідс": Мельє, Фірпо, Стрейк, Кох (Купер 74), Ейлінґ, Харрісон (Бамфорд 85), Рока, Крістенсен, Саммервілл (Рюттер 74), Ааронсон (Маккенні 66), Сіністерра (Родріго 65)

Попередження: Кох 45, Бамфорд 90+1

Огляд матчу: 

Відзначимо, що український захисник "Арсенала" Олександр Зінченко вийшов на цю гру в стартовому складі і провів на полі 86 хвилин. Його замінив Кіран Тірні. 

26-річний українець провів 28-й матч за лондонський клуб. На його рахунку 1 гол та 2 асисти.

Ця перемога для "канонірів" стала сьомою поспіль в рамках АПЛ. Упродовж цієї серії вони також перемогли "Астон Віллу" (4:2), "Лестер" (1:0), "Евертон" (4:0), "Борнмут" (3:2), "Фулгем" (3:0) і "Крістал Пелес" (4:1).

Перемога над "Лідсом" допомогла "канонірам" зберегти відрив від "Манчестер Сіті" в турнірній таблиці АПЛ. В активі лондонців 72 набраних очки, у "городян" - 64. 

У наступному турі АПЛ "Арсенал" зіграє проти "Ліверпуля" (9 квітня), а "Лідс" поміряється силами з "Ноттінгемом" (4 квітня). 

Вас також можуть зацікавити новини: