Артем Довбик біографія / фото СК Дніпро-1

24-річний нападник команди Дніпро-1 став справжньою зіркою після переможного голу в матчі "Україна-Швеція". Молодий українець і його команда привели Україну до чвертьфіналу "Євро-2020" вперше в історії. УНІАН зібрав цікаві факти з біографії та кар'єри Артема Довбика.

Артем Довбик: біографія

Майбутній футболіст народився 21 червня 1997 року в Черкасах. З самого дитинства він захоплювався футболом, виступав у шкільній команді і брав участь у місцевих турнірах. У 2013 році отримав запрошення в молодіжну команду Харківського клубу "Металіст", але під час підготовки отримав травму і повернувся в Черкаси.

Довбик з дружиною Юлією / фото instagram.com/tema_dovbyk

27 липня 2014 року Артем підписав контракт з клубом "Черкаський Дніпро" ("Черкащина") і дебютував у професійному футболі. Свій перший професійний гол забив у віці 17 років у матчі проти Херсонського "Кристала". У 2015 році зіграв 2 матчі за збірну України до 18 років.

21 березня 2021 року був довизваний до складу збірної під тренерством Андрія Шевченка. 31 березня дебютував в українській збірній у матчі третього туру відбіркового турніру проти збірної Казахстану, вийшовши на заміну замість Миколи Шапаренка.

Цікаві факти про Артема Довбика / фото instagram.com/tema_dovbyk

Особисте життя і цікаві факти 

  • Артем одружений вже понад рік. Зі своєю коханою Юлією Черненко він зустрічається більше ніж 4 роки і часто публікує сімейні фото в Інстаграм.
  • Крім футболу, хлопець також захоплюється боксом.
  • У профілі Інстаграм футболіст регулярно публікує фото із закордонних поїздок в Домінікану, Барселону, Амстердам та інших міст і країн.
  • Футболіст може похвалитися багатьма спортивними досягненнями. Він перемагав у Кубку Молдови з Зорею, виграв чемпіонат Данії з Мідтьюлланном, брав Кубки Данії з Мідтьюлланном і Сеннерйюском.
  • Гравця розглядали в Київський "Динамо", але він не підійшов команді.
  • Гол Довбика на "Євро-2020" став найпізнішим переможним голом в історії чемпіонатів Європи. Сталося це на 120 хвилині матчу.