Стадіон в Єкатеринбурзі / wikimedia.org

Стадіон в Єкатеринбурзі, який реконструюється до чемпіонату світу-2018, шокував футбольний світ нестандартним архітектурним рішенням.

Частина трибун арени винесена за межі, власне, стадіону, причому подібне рішення планувалося спочатку.

Справа в тому, що за правилами ФІФА у арен на таких змаганнях повинна бути місткість не нижче певної кількості глядачів.

Так, на час проведення чемпіонату світу  була запланована місткість стадіону 35 000 місць. Після чемпіонату розбірні сектори демонтують, і місткість стадіону складатиме біля 25 000 глядачів.

"Це треба бачити: щоб відповідати вимогам чемпіонату світу, російський стадіон додав собі хм... більше місць", - саркастично прокоментував фотографії арени американський журналіст Даррен Роуелл.

Читайте такожmcdonald's хоче розірвати контракт з ФІФА до початку ЧС-2018 в РосіїЦі винесені трибуни в Єкатеринбурзі трибуни - тимчасові, їх після ЧС розберуть. Але все-таки окремі від стадіону трибуни - це занадто, вважають багато жителів Єкатеринбурга, пише rosbalt.ru.

"Найбільше публіку дратує те, що саме на ці місця продаються квитки категорії D — за заниженою ціною і тільки для росіян. Тобто наших людей, які і так незадоволені цінами на квитки та найбільш незручними місцями на стадіоні, в Єкатеринбурзі винесли за межі стадіону. До того ж там явно не передбачений захист від дощу та вітру. В результаті цей «шматок» стадіону виглядає як архітектурне втілення поняття "гетто", - пише російське видання.