Футбольний клуб

Футбольний клуб "Металіст 1925" (Харків) виступив зі спеціальною заявою після фінального поєдинку чемпіонату України серед аматорів, який був відзначений хуліганськими діями фанатів харків'ян.

Клуб виступив з критикою уболівальників, які зірвали фінальний матч проти "Агробізнесу", повідомляє офіційний сайт команди.

Керівництво "Металіста 1925" заявило, що це могла бути спланована провокація і попросило міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова звернути увагу на інцидент.

Відео дня

"В кінці матчу стався інцидент, пов'язаний з безчинствами так званих "ультрас". Дії цих псевдовболівальників привели до вкрай негативних наслідків, грубих порушень громадського порядку та насильства. Матч був зірваний, а авторитету ФК "Металіст 1925" завдано серйозної шкоди.

За попередніми даними служби безпеки ФК "Металіст 1925", на секторі, в якому повинні були розміщуватися харківські фанати, перебували жителі ще чотирьох міст України, які взяли участь у масових заворушеннях. Це свідчить про сплановану провокацію, направлену не проти учасників фінального матчу і ФК "Агробізнес" зокрема. У цього прояву глибинні корені. Ми звертаємося до Міністра внутрішніх справ України Арсена Борисовича Авакова з проханням відкрити кримінальне провадження, дати оцінку хуліганському інциденту, виявити справжні мотиви організаторів і активних виконавців, а також зробити все можливе, щоб вони понесли передбачене чинним законодавством покарання", - зазначається в зверненні.

Нагадаємо, після гри президент ФФУ Андрій Павелко заявив, що подібна поведінка ультрас харків'ян ставить під сумнів участь команди у другій лізі.