Єременко виступав за київське

Екс-гравець київського "Динамо" Роман Єременко, який виступає за московський ЦСКА і збірну Фінляндії, дискваліфікований на 2 роки за вживання кокаїну, повідомляє УЄФА.

Позитивний результат показала проба допінг-тесту після матчу групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА між "Байєр 04" (Леверкузен, Німеччина) і ЦСКА, зіграного 14 вересня в Німеччині. Аналіз зразка A показав наявність кокаїну і його метаболітів, стимулятор, що класифікується в категорії заборонених речовин Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA).

Читайте такожЗбірна Фінляндії оголосила склад на матч проти України

Відео дня

Гравець був визнаний винним у порушенні Правил УЄФА по боротьбі з допінгом, в останній редакції 2016 р. В результаті,дискваліфікація гравця накладена починаючи з 6 жовтня 2016 року.

Це рішення може бути оскаржене протягом трьох днів з моменту отримання письмового вердикту УЄФА.

Єременко народився в Москві, але є вихованцем фінського "Яро", де і починав кар'єру. Грав за "Динамо" в 2008-2011 роках, провівши в цілому 77 матчів і забивши 5 голів. Гравець опинився в українському клубі після декількох років виступів в італійській Серії А "Удінезе" і "Сієні". З "Динамо" він перейшов у російський "Рубін" (Казань), а згодом - у московський ЦСКА.

Виступає за національну збірну Фінляндії. Раніше грав за молодіжні команди Суомі всіх віків.