REUTERS

Він прагне оскаржити своє шестирічне відсторонення від футболу після скорочення апеляційним комітетом організації початкового покарання у вісім років, передає Deutsche Welle.

"Блаттер домагатиметься анулювання рішення апеляційного комітету ФІФА, яким його відсторонено його від будь-якої пов'язаної з футболом діяльності на національному та міжнародному рівні на шість років", - йдеться у повідомленні суду.

Для розгляду справи Блаттера суд збере письмові пояснення сторін та створить группу з трьох суддів, які після слухань винесуть свій вердикт.

Відео дня

Читайте такожПрезидентом ФІФА обрано Джанні Інфантіно

ФІФА 17 березня при представленні фінансового звіту організації за минулий рік оприлюднила розмір зарплати екс-президента. Йозеф Блаттер за 2015 рік з доплатами заробив близько 3,6 мільйона швейцарських франків (3,3 мільйона євро). Блаттер завжди тримав у таємниці розмір свого заробітку на посаді очільника світового футболу.

Звільнений генеральний секретар організації Жером Вальке отримав у перерахунку близько 2 мільйонів євро, повідомляє агентство dpa. Прокуратура Швейцарії 17 березня повідомила, що відкрила кримінальне провадження і проти Жерома Вальке.

Читайте такожБлаттер і Платіні відсторонені від футбольної діяльності на вісім років